More

  Unul din patru români cumpără online

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  „Am ajuns la un punct de cotitură în comerțul online din România”, spune Radu Apostolescu, Vicepreședinte și Director de Dezvoltare eMAG. ”Încrederea clienților va fi cea care va duce piața la următorul nivel .”

  În ultimii ani, numărul de utilizatori ai comerțului online din România s-a plasat într-un trend asecendent. Conform unui studiu realizat de compania de cercetare de piață Daedalus Millward Brown, la începutul lui 2013, 27% din totalul populației cu acces la internet  se declarau utilizatori ai comerțului electronic. Comparativ cu anul trecut, ideea de cumpărături online a început să devină tot mai atractivă și în rândul persoanelor de o vârstă mai înaintată – categoria 45-55 de ani crescând de la 10 la 15% din totalul utilizatorilor de comerț electronic în 2013  – dar și în rândul celor din mediul rural (16% din totalul utilizatorilor de comerț electronic, în ușoară creștere față de anul trecut).

  “Cred că am ajuns la un punct de cotitură în comerțul din România” spune Radu Apostolescu. “Practic, astăzi 1 din 4 români cu acces la internet este cumpărător online, în vreme ce 70% din români se documentează pe internet înainte de a lua o decizie de cumpărare.”

  Categoria electroIT continua  cea mai căutată de cumpărătorii online, anul trecut 20% din vânzările de produse electroIT fiind generate de comerțul online.  Prin comparație, din tot retailul din România, cumpărăturile online au reprezentat doar 2%.

  “Toate aceste date arată că retailul online are un potențial foarte mare în anii următori, odată cu diversificarea categoriilor de produse comercializate”, spune Apostolescu.  “Însă un factor critic pentru a duce piața la următorul nivel este câștigarea încrederii consumatorilor. “

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.