More

  Europa versus America: „Războiul datelor” este pe cale să înceapă

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  În cadrul Conferinţei Europene pentru Protecţia Datelor desfăsurată în Germania, mai mulţi comisari europeni au cerut Comisiei Europene să suspende acordurile prin care sunt trimise date personale ale cetăţenilor europeni, către America.
  Din cauza supravegherii masive practicate de NSA (National Security Agency), companiile americane nu mai corespund acordurilor de schimb de date încheiate între Europa şi SUA, se afirmă într-o scrisoare din partea Comisarilor respectivi către Angela Merkel. Standardele de protecţie a datelor private şi transferului de date către ţări non-EU nu permit transferarea acestor date cu caracter personal către firme care se află în ţări care nu corespund standardelor europene.
  Deşi este vorba de politici europene comune, nu toate autorităţile de protecţie a datelor din ţările Comunităţii Europene sunt de acord cu opinia Germaniei. Oficiul Irlandez pentru Protecţia Datelor Consumatorului a declarat că schimburile de date personale irlandeze aferente Facebook sau Apple, sunt conforme cu principiile acordului transferului de date personale, denumit Safe Harbor, dintre Europa si SUA.
  ” Considerăm că bazele de date personale irlandeze au fost transferate conform acordului Safe Harbor, fără a fi încălcate părţi din acord” declară Ciara O’Sullivan, ofiţer senior pentru Oficiul Irlandez pentru Protectia Datelor (ODPC). „Putem afirma că nu există premize pentru pentru investigarea încălcării acestui acord” a mai spus O’Sullivan.
  „Germanii văd o încălcare gravă a libertăţii private a cetăţenilor europeni, în timp ce irlandezii nu” a declarat Max Schrems, purtător de cuvânt al organizaţiei non-guvernamentale Europe versus Facebook.
  Un număr mare de organizaţii non-guvernamentale europene, preocupate de încălcarea libertăţilor civile, au formulat o scrisoare deschisă în care se găsesc 12 cerinţe formulate în numele societatii europene, către decidenţii politici europeni, cerinţe care au ca obiect necesitatea unei mai bune implementări şi o mai bună apărare a drepturilor si libertăţilor fundamentale la libertate privată. Totodată se cere şi înştiinţarea individuală a fiecărui utilizator afectat, după fiecare acţiune guvernamentală care necesită datele private ale respectivilor utilizatori.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.