More

  Aurul e demodat. Vezi în ce metale ai putea să investești.

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Investitiile în aur sunt pentru libertarieni și conservatori. „Mineritul” după bitcoin este pentru tocilari. Investitorii cu spirit de aventurieri veritabili (mai ales cei care sunt fani ai tabelului periodic al lui Mendeleev) ar putea să se reorienteze către investitiile în metale industriale exotice, folosite în tehnologiile noi. Cererea pentru acest gen de materie primă este în creștere și este necesar să fii vreo corporație ultra-giga trans-nationala ca să poți achiziționa metale exotice. Kitco, unul din liderii trading-ului cu metale prețioase, a început să producă lingouri de rhodium pentru clienții interesați, iar o altă companie, Metallium din Massachusetts are capabilitatea de a vinde aproape orice metal non-radioactiv existent în tabelul pe care l-am amintit mai devreme, sub formă de lingou sau monedă.

  Pentru a vă putea face o idee despre valoarea unor astfel de metale, o să vă enumerăm câteva din cele mai tranzacționate metale industriale exotice, care ar putea deveni valoare de schimb, în următoarea perioadă tehnologică.

  Palladium  /  648$ per 1 oz(uncie)

  Palladium este folosit la convertorul catalitic instalat pe mașini pentru controlul emisiilor de noxe, mai pe scurt, catalizatorul vehiculului. În plus, va fi folosit în viitoarele tehnologii legate de combustibil, deci prețul ar putea crește.

  Rhodium    /  1000$ per 1 oz(uncie)

  Se folosește la placarea bijuteriilor și poate fi cumpărat sub forma de lingou. Atenție însă că are mari fluctuații de pret. Conține cupru și este sensibil la fluctuațiile prețului acestuia (cuprului).

  Tellurium  /  132.5$ per kg

  Se regăsește în componența celulelor solare. Este ieftin și toxic. Oxidează în aer liber, pudra formată prin oxidare fiind foarte toxică.

  Dysprosium /  600$ per kg

  Materie primă folosită la fabricarea magneților pe cale industrială, magneți folosiți la fabricarea vehiculele electrice și a turbinelor eoliene. Este considerat un material de importanță majoră în tehnologia verde. Este prevazută o scădere a producției acestui material până în 2015, din cauza folosirii la scară largă în „green tech”, deci prețul va crește.

  Iridium    /  925 $ per oz(uncie)

  Se se folosește la fabricarea bujiilor și a unor componente vitale în tehnologia cristalelor industriale folosite în industria laserului. Este totodată unul din cele mai dure metale din tabelul periodic. In 2004 prețul era în jur de 200$ per oz, astăzi se apropie de 1000$, deci o investiție care până acum a fost foarte rentabilă.

  Toate prețurile sunt exprimate în dolari americani și erau valabile la data de 27 iunie 2013.

  Atenție însă că investiția în astfel de metale este riscantă, internetul fiind plin de fraude pe tema investițiilor. Nu recomandăm așa ceva, raportăm doar o informație care ni s-a părut interesantă.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.