Obama atacă piaţa liberă

Obama atacă piaţa liberă

Cristian Gănescu
- 5.08.2013, 11:45 în PC
0

SHARES

Această decizie va permite Apple să importe, în continuare, modelele iPhone 4, iPad 3G, şi iPad 2 3G.

Problema a pornit de la patentul deţinut de către Samsung, pentru chipurile de date mobile, utilizate de dispozitivele în cauză. Samsung a susţinut că Apple a încălcat acele patente, în timp ce Apple a spus că patentele respective erau „standards-essential patents” (SEPs) pentru care Samsung a fost de acord să ofere licenţe, în termeni FRAND, la „un preţ rezonabil şi nediscriminator”.

În acţiunea de VETO, a deciziei Comisiei Internaţionale de Comerţ, Froman a subliniat îngrijorarea în ceea ce priveşte deţinătorii licenţelor de tip SEPs, care au fost de acord să ofere licenţe sub termeni FRAND, care pot intenta acţiuni de tipul celei Samsung, pentru a obţine un preţ mai mare pentru utilizarea patentului respectiv, faţă de preţul standard al patentului, din perioada respectivă, cu toate că tehnologiile alternative au apărut între timp.

O astfel de decizie de veto, împotriva unei acţiuni cerute de către Comisia Internaţională de comerţ, este rară. Prima decizie de acest fel a fost luată în 1987. Decizia nu afectează compania Samsung de a continua lupta în justiţie, împotriva Apple, dar înseamnă că va trebui să ajungă în instanţă, nefiind suficientă decizia Comisiei.

Abonează-te la YouTube Noobz | Urmărește-ne pe Instagram | Dă like la Facebook Noobz
YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!
 
COMENTARII

Comentarii

comentarii

YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!