More

  Cum să fotografiezi SFÂRȘITUL LUMII

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Cum și când va fi sfârștitul lumii, este obsesia milenară a gândirii umane, indiferent de stadiul de educare sau dezvoltare în care se afla societatea, în momentele în care aceste întrebări au fost puse. De fapt, pe măsură ce societatea s-a dezvoltat, această obsesie a devenit o prezență permanentă în percepția noastră asupra viitorului umanității.

  Fie că e vorba de un virus, asteroid, de un cataclism, de o eroare umană care provoacă o catastrofă globală, de vremea care o ia razna din cauza încălzirii globale sau de vreo specie extraterestră care vine să colonizeze planeta, de la prima proiecție a
  unui film în public, în 1895, până în zilele noastre, cinematografia a avut rolul cel mai important în modelarea reprezentării ideii de Sfârșit al Lumii pe care omul modern o are. Nimeni nu știe cum se va sfârși, dar, cu imaginație și cu ajutorul tehnologiei și îndemânării putem să ne imaginăm și să creem posibile imaginni care să exprime acest moment nefast pe care urmașii urmașilor…..urmașilor noștri îl vor trăi cu siguranță.

  Asta încearcă artista Lori Nix, fotograf în Brooklyn, care s-a hotărât să construiască machete care să surpindă un posibil sfârșit al lumii, pe care apoi sa le fotografieze în așa manieră încât imaginile să pară cât mai reale.
  Artista Nix, recunoaște că este un proces extrem de anevoios construcția machetelor, rafinamentul detaliilor fiind uimitor. Într-un an a reușit să facă 3 machete. Originară din Kansas, artista povestește că nu este străină de calamități și dezastre.
  ” Am trecut prin inundații, tornade, blizzard; când ești copil, părinții își fac griji, pentru mine era o aventură. Dintr-odată, viața plictisitoare de zi cu zi, devenea interesantă” spune Nix.

  Și-a început cariera de fotograf ca fotograf de ziar, însă lumea Breaking News nu i-a oferit satisfacție, așa că și-a îndreptat atenția către camera obscură și lumea fascinantă a fotografiei de machetă.
  Împreună cu asistenta sa, desenează planurile clădirilor machetei pe care urmează să o construiască, după care își concepe o schemă de iluminare a machetei, pentru a transmite o anumită stare prin fotografia pe care urmează să o facă.
  Pentru fotografia propriu-zisă, folosește o cameră format mare (large format camera), 8×10.

  Foarte interesant rezultatul influenței imaginilor văzute și experienței avute în copilărie, îi urăm succes și promitem să revenim cu imagini noi, în momentul în care va finaliza o nouă scenă apocaliptică.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.