Cel mai tare BUSINESSCARD

Avatar
- 13.08.2013, 10:49 în Gadgets
0

SHARES

Dacă, totuși, ne gândim să avem un accesoriu tip multi-tool, variantele sunt bricegele universale, cu tot felul de briz-briz-uri încorporate, însă în general, dacă vrem calitate, costă (Victorinox, Leatherman).

Un nou concept a apărut însă, bazat pe vântul progresului care bântuie toate domeniile productive din societate. Tuls, este un set de „scule” utile, sub forma unui businesscard din oțel inoxidabil. Oricare din variantele acestui accesoriu ar putea încăpea în PORTOFEL.

ed8924db0e95f3789378fe2eca13db41_large-660x502

Destinația fiecărei versiuni a Tuls este foarte diferită, un set având utilitate într-o mulțime de domenii, conținând raportor, riglă, set chei hexagonale, desfăcător de capace de bere, speraclu pentru carcasele de calculator care sunt prevăzute cu cheie.
Favorita noastră este ultima, pentru că este personalizată, purtând semnătura Kevin Mitnick.

106709219_6c8be9703b_z

Imagine: Ran Yaniv Hartstein/Flickr

Mitnick este cel mai celebru și mediatizat hacker din America, filmele Hacker 1 si 2 fiind inspirate din isprăvile sale. Și-a început cariera de hacker la vârsta de 12 ani, când a reușit să păcălească sistemul de transport urban din Los Angeles, care folosea cartele perforate, Kevin fiind capabil sa călătorească în toată zona Los Angeles fără să plătească.

La vârsta de 16 ani, în 1979, a realizat prima breșă de securitate, în rețeaua de computere a firmei Digital Equipment Corporation(acesta a fost unul din capetele de acuzare când a ajuns în fața legii, în 1988).

A fost condamnat la 1 an de închisoare și 3 ani libertate condiționată. Spre sfârșitul perioadei de probațiune, din nou a accesat ilegal serverele voice-mail ale Pacific Bell. După această ispravă a fost emis mandat de arestare pe numele său, însă a reușit să fugă și timp de 2 ani a cutreierat America, „on the run”.

Кевин_Митник_ctqxfcÎn aceasta perioadă de 2 ani, a reușit să încalce toate legile existente în acel moment cu privire la securitatea digitală, de la acces neautorizat în rețele până la clonat de telefoane.
O să revenim cu un articol mult mai detaliat despre viață lui Kevin Mitnick, pentru că este unul din simbolurile erei calculatoarelor, chiar dacă a fost cel mai vânat și cunoscut hacker al perioadei de început a internetului.

Revenind la sculele care încap în portofel, cunoscând istoria lui Mitnick, mi-ar place businesscard-ul cu semnătura lui. Proiectul Tuls este încă în etapa Kickstarter, sperăm însă să depăsească această etapă cât mai repede, pentru că în mod sigur acest accesoriu este „super-cool”, iar un Noob adevărat, întotdeauna vrea să fie ultra-giga-mega-extra-super-cool.

 

Abonează-te la YouTube Noobz | Urmărește-ne pe Instagram | Dă like la Facebook Noobz
YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!
 
COMENTARII

Comentarii

comentarii

YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!