More

  Fotografii cum NU AI MAI VAZUT

  Din fericire pentru noi, Fabian Oefner este mult mai curios decât cei din jurul său, astfel că a realizat acest lucru ca pe un proiect foto experimental, numit Liquid Jewel. Rezultatul este extraordinar.

  liquidjewel11

  Capturarea imaginilor a fost o adevărată provocare tehnică. Pentru a putea „îngheţa” imaginea, cât şi pentru a surprinde cât mai bine fracţiunea de secundă în care explozia balonului se află la apogeu, ar trebui o camera foto super-rapidă, cu un timp de expunere de 1/20000 secunde. Cum aparatura necesară era cu mult peste bugetul său, s-a folosit de ingeniozitate pentru a putea să realizeze imaginea fotografică pe care şi-o dorea.

  liquidjewel21

  Mai întâi a modificat mai multe blitz-uri, pentru ca acestea să se aprindă pe o durată de 1/40000 dintr-o secundă (am vrea şi noi să ştim cum, dar nu a comunicat acest lucru).

  Dupa aceasta, le-a conectat la un microfon, programând luminile să se declanşeze în serie, în momentul în care era detectat sunetul exploziei. A folosit un timp de expunere mai lung, însă, a iluminat subiectul, adică balonul, exact pe durata mentionată la început, adică 1/20000. Foarte ingenios, iar rezultatul a întrecut aşteptările. Ii urăm succes mai departe şi aşteptăm să vedem şi alte proiecte, la fel de interesante.

  liquidjewel31 liquidjewel41 liquidjewel51 liquidjewel72 liquidjewel81 liquidjewel91 liquidjewel111

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  12,649AbonațiAbonați-vă

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  1 Comment

  Leave a reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here