More

  Cum arată blocurile din Hong-Kong. N-o să-ți vină să crezi

  De-abia în momentul în care realizezi că fiecare pătrățel colorat reprezintă un balcon sau cadrul unei ferestre, îți dai seama că te uiți la casa cuiva. Ca să fim și mai expliciți, este vorba de blocurile gigant din Hong-Kong, văzute prin obiectivul artistului fotograf Michael Wolf, incluse în albumul de fotografie pe care acest urmează să-l publice, intitulat Architecture of Density.

  hk12

  Pentru a putea găsi cel mai interesant și expresiv cadru pentru imaginea pe care urmează să o realizeze, Wolf se plimbă ore în șir prin Hong-Kong, până ce ochiul său este impresionat de o frântură fotogenică a imaginii de ansamblu a celui mai vertical oraș din lume.

  Locația are importantă crucială„, spune Wolf. „Tot timpul trebuie să găsesc un unghi de vedere neobstrucționat„. Din fericire, Hong Kong este asezat pe un teren vălurit.
  Câteodată intru în câte o clădire care se află la distanța și încerc să găsesc pe cineva care să mă lase să fac fotografia din apartamentul său„.

  hk11

  Fotografiile sunt fascinante, dar, totodată, înspăimântătoare, pentru că sunt imaginile perfecte pentru a ilustra creșterea accelerată a numărului populației în epoca modernă.
  Motorul acestei compactări și înălțări a Hong-Kong-ului, este creșterea economică. Fiind o arie urbană extraordinar de aglomerată, pământul este scump. Dezvoltatorii au două opțiuni, să construiască clădiri joase, la prețuri foarte mari, sau clădiri cât mai înalte, la prețuri accesibile. Rezultatul este perfect surprins în fotografiile lui Wolf: un oraș monumental, dar care îți dă senzația de claustrofobie.

  HK1 hk2 hk3 hk5 hk6 hk9 hk10

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  12,897AbonațiAbonați-vă

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here