More

  Ultima dorință a miliardarilor: NEMURIREA

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  În căutarea secretului nemuririi, 5 mari finanțatori s-au implicat cu fonduri însemnate, astfel încât industria anti-îmbătrânire, a ajuns la dimensiuni colosale, în jurul a 80 de miliarde de dolari pe an, conform  companiei de marketing-research Global Industry Analysts. Și toate acestea fără a exista vreo dovadă palpabilă că este un scop realizabil.

  În ultima decadă, longevitatea a devenit un fel de Mecca pentru cercetătorii academicieni din domeniul biologiei moleculare. Aceștia ne „asigură” că sunt pe cale să descifreze misterul și că viața ar putea fi extinsă până la 800 de ani.

  Larry Ellison, CEO la Oracle, se află pe locul 5 în topul celor mai bogați oameni de pe planetă, cu o avere estimată la 43 de miliarde de dolari. El este unul dintre eroii cruciadei împotriva neființei. „Moartea mă enervează. Ideea de moarte este lipsită de sens pentru mine. Cum poate o persoană, acum să fie în viață, iar o secundă mai târziu să dispară, să nu mai fie?” spune miliardarul. Din acest motiv, își finanțează propriul vis cu 40 de milioane de dolari pe an.

  Paul F. Glenn este un alt finanțator de seamă, el fiind una dintre figurile care se află în spatele dotărilor laboratoarelor de cercetare de la Harvard, Princeton, MIT, Stanford și multe altele, suma pusă la dispoziție având 9 cifre (nu se cunoaște valoarea exactă).

  De asemenea a donat sume importante către fundații mai mult sau mai puțin serioase, care sunt preocupate de această temă, una dintre ele fiind Methuselah Foundation, al cărei co-fondator Aubrey de Grey susține că prima „persoană care va trăi 1000 de ani, se află deja în viață astăzi”.

  Dmitry Itskov este un multi-milionar rus în vârstă de 32 de ani, care a fondat 2045 Initiative, care are ca scop descoperirea secretului nemuririi fizice în următorii 30 de ani. Cum? Prin transfer de personalitate între oameni și computere, o idee veche în literatura SF. A găsit chiar și un nume pentru acest tip de evoluție: neo-humans. Iar adepții acestui tip de filozofie sunt transhumanists.

  Peter Thiel este co-founder la PayPal și board-member al Facebook. Averea se ridică la 1.6 miliarde de dolari. A ajuns celebru prin faptul că se opune educației superioare în rândul populației cu venituri medii. După ce a investit milioane în nano-tehnologia promisă de Sillicon Valley, a declarat că vrea să traiască milioane de ani. La ceva timp după această declarație, anul trecut, compania în care investise, Halycon Molecular, a ieșit din business.

  Sergey Brin, co-fondator Google, este unul din finanțatorii cu cele mai mari șanse de a pune într-o lumină pozitivă această fugă nebunească după himera nemuririi. Planul său este însă mult mai concret, investind în toate tipurile de tehnologie nouă, pentru a putea împinge granițele cercetării cât mai mult. Va găsi vreodată secretul nemuririi? Google it.

  În final, trebuie să recunoaștem că dacă ai mulți boi(adică ești bogat), ar trebui să ai grijă de ei si să-i ții acasă. Dar niciodată nu știi de unde sare iepurele, așa că multele miliarde, cu nume de persoane, de mai sus, nu or să se oprească niciodată din goana după „aur”.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.