More

  Activision Blizzard angajează o firmă de lobby pentru contracararea legii jocurilor violente

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Activision Blizzard, compania care se află în spatele unor francise de milioane de dolari, cum ar fi Call of Duty şi World of Warcraft, a angajat o firmă de lobby, care să îi apere interesele în privinţa legii care este la Senatul SUA, care reglementează cercetarea relaţiei dintre violenţa din jocurile video care pot determina un comportament violent.

  Washington Post, a relatat faptul că Activision Blizzard a angajat firma Akin Gump Strauss Hauer & Feld pentru a reprezenta interesele firmei, potrivit unor înregistrări de lobby.

  Înregistrările nu arată poziţia pe care compania Activision Blizzard o adoptă, faţă de lege. Nu a fost dispobnibil niciunreprezentant al publicistului pentru a acorda detalii sulimentare.

  Legea S.134: „The Violent Content Research Act of 2013” a fost introdusă sub forma actuală în luna ianuarie, de către senatorul Jay Rockefeller (D-WV), ca urmare a masacrului de la o şcoală din Newtown, Connecticut, unde 20 de copii şi şase adulţi au fost ucişi de către un „gamer bolnav”.

  Această lege a atras susţinători din ambele partide, dar nu a fost, încă, adoptată de către majoritatea seatorilor. Asociaţia Consumatorilor de Divertisment (The Entertainment Consumers Association) a lansat o campanie împotriva acestei legi, luna trecută.

  Comisia pentru Comerţ, Ştiinţă şi Transporturi, din Senatul american, a recomandat ca legea să fie trimisă în plenul Senatului pentru a fi votată, până la sfârşitul lunii iulie, dar cu toate acestea, legea nu a fost votată până în prezent.

  În luna ianuarie, preşedintele SUA, Barack Obama, a dispus o cercetare amplă a relaţiei dintre violenţa din jocurile video şi comportamentul violent din viaţa reală.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  1 Comment

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.