More

  A fost vândută maşina-submarin a lui James Bond pentru o sumă colosală

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Superba masină-submarin, marca Lotus Esprit, care a fost folosită la filmările unuia dintre filmele „James Bond” a fost vândută, recent, pentru exorbitanta sumă de 968.000 de dolari, aproximativ 730.000 de Euro.

  Oricât de luxoasă poate fi maşina pe care o visezi, în mod sigur nu poate ajunge şi pe sub apă. Asta numai dacă eşti mândrul posesor al autoturismului-submarin din filmul „James Bond: Spionul care m-a iubit„.

  Condusă de către Roger Moore, ca agent 007, maşina Lotus Esprit a devenit celebră în anul 1977, când a plonjat în mare, transformându-se imediat în submarin, după care a dispărut sub valurile mării.

  După ani de zile, pentrecuţi departe de ochii lumii, într-un depozit din Long Island, maşina a ieşit la lumina zilei, după ce a fost vândută la o licitaţie, în Londra, pentru suma de 968.000 de dolari, cu tot cu taxe.

  RM Auctions a scos autoturismul la vânzare cu descrierea „maşina submarin Lotus Esprit a agentului 007, 100% funcţională, scoasă la vânzare luni, pentru suma de 616.000 de lire sterline (968.000 de dolari)”.

  Maşina nu are roţi şi nu este un autoturism adevărat, fiind folosit alt autoturism pentru flmarea scenelor de pe şosea. Dar este un submarin adevărat, ceea ce înseamnă că se poate scufunda şi poate fi condus pe sub apă.

  Cunoscută sub numele de „Wet Nellie” cât timp a fost realizat fiilmul, maşina Esprit a fost expusă pentru a promova filmul. După aceea, a fost depotitată în Long Island, fiind plătită pe o perioadă de 10 ani.

  Atunci când a expirat perioada de închiriere a spaţiului, chiriaşul nu a mai fost de găsit. Conţinutul depozitului a fost scos la vânzare într-o „licitaţie oarbă” (cel care licitează nu ştie pentru ce anume licitează), iar maşina a fost cumpărată în anul 1989 pentru o sumă mai mică de 100 de dolari. A fost restaurată, expusă, din nou, iar mai târziu prezentată pentru licitaţia publică de către RM Auctions.

   

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.