More

  A murit Ray Dolby, pionierul sunetului şi fondatorul labroratoarelor Dolby

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Vizionarul din domeniul sunetului şi fondatorul Laboratoarelor Dolby, Ray Dolby, a decedat, joi, 12 septembrie 2013, în reşedinţa sa din San Francisco. Avea vârsta de 80 de ani.

  Reprezentanţi ai companiei au afirmat că Dolby trăia, de mai mulţi ani, chinuit de boala Alzheimer, acesta fiind diagnosticat cu leucemie acută în luna iulie a acestui an.

  Lui Ray Dolby i se atribuie revoluţionarea experienţei sunetului datorită inventării şi inovării mai multor tehnologii audio. În afară de munca sa de pionierat în reducerea zgomotului sonor, Dolby a invernat şi surround sound-ul. Acesta deţinea peste 50 de patente în Statele Unite ale Americii.

  Astăzi am pierdut un foarte bun prieten, mentor şi vizionar„, a declarat CEO-ul şi preşedinte al Dolby Laboratories, Kevin Yeaman. „Ray Dolby a fondat această companie cu angajamentul de a crea valoare prin inovare şi credinţa plină de compasiune că dacă investeşti în oameni şi le dai uneltele pentru atingerea succesului, vor crea lucruri măreţe. Ideile lui Ray vor continua să fie o sursă de inspiraţie şi motivaţie pentru noi toţi„, a completat Kevin Yeaman.

  Ray Dolby a fondat Dolby Laboratories în anul 1965, după ce a lucrat pe funcţia de consilier la Naţiunile Unite, în India. Acesta este originar din Portland, Ore. La începutul vieţii, a urmat cursurile Universităţilor Standford şi Cambridge şi a lucrat la Ampex, ca designer şef pentru toate obiectele electronice ale primului sistem de înregistrare video.

  La Dolby Laboratories, acesta a favorizat un mediu de lucru în care inginerii lucrau pentru avansarea în ştiinţa sunetului şi pentru venirea cu noi idei pentru a face acustica mai captivantă.

  În zilele noastre, mii de filme şi miliarde de dispozitive folosesc tehnologia Dolby pentru a spori sunetul. Artiştii care înregistrează şi producătorii de filme folosesc invenţiile laboratoarelor Dolby, cât şi dispozitivele acestora, pentru a da viaţă creaţiilor la care lucrează.

  În ciuda multelor sale realizări, Dalby nu era un om lăudăros. A fost odată citat, spunând: „Nu sunt un căutător de profit sau un doritor de Oscar, ori altceva de acest fel. Am avut un instinct despre ceea ce ar trebui făcut în domeniul în care activez eu. Astfel, toate aceste lucruri au venit de la sine.

  Tatăl meu era grijuliu, răbdător şi un om iubitor, hotărât să facă tot timpul ceea ce trebuie în afaceri, finaltropie, dar şi ca şoţ şi tată„, a declarat David Dolby, fiul acestuia, care este şi membru în consiliul director al Dolby Laboratories.

  Familia noastră este foarte mândră de realizările şi conduita acestuia. Îi va fi dusă lipsa, dar moştenirea invenţiilor va continua să dăinuiască„.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.