More

  DARPA: Americanii intenţionează să populeze oceanul cu drone submersibile

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Planul DARPA este unul „foarte simplu„, dar, pare a fi, rupt din filmele SF: realizarea unei reţele active de drone submersibile, care ar putea fi trimise, în orice moment, oriunde în lume.

  Numele reţelei de drone este inspirat din mitologia greacă: Hydra. Cu ajutorul Hydrei, americanii susţin că vor să fie pregătiţi să intervină în cazurile de piraterie, precum şi în cazul statelor neguvernate, al căror număr este în crestere (!!!- bănuim că se referă la Africa).

  Conform DARPA, Hydra reprezintă o soluţie ultra-modernă, cu un cost redus, pentru a menţine capabilitatea de intervenţie militară navală, urmând ca, în timp, odată cu punerea la punct a acestei reţele, numărul de nave, detaşate în misiuni, să scadă.

  Climatul de austeritate bugetară pune probleme nivelului de securitate necesar, care include dezastrele naurale, pirateria, statele neguvernate şi proliferarea sistemelor de apărare performante„, spune Scott Littlefield, manager de proiect DARPA.

  Reţeaua Hydra va fi lansată de la bordul navelor şi submarinelor operaţionale, alcătuind cea mai mare reţea de drone militare cu capabilitate de comunicare, manevrate de la distanţă. Aceste drone vor face parte dintr-un sistem defensiv integrat, mai amplu, care presupune comunicarea cu alte drone şi aparate sau vehicule militare, în orice mediu: acvatic, maritim, terestru sau aerian.

  Cu alte cuvinte, americanii îşi continuă drumul către o societate militară autoritară, în care nu vom fi surprinşi să-l vedem, în curând, si Terminatori. Este frumos SF-ul, este folositoare tehnologia, dar când este în slujba omului, nu împotriva lui.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.