Roboți, pe post de animale de companie

Avatar
- 24.09.2013, 12:39 în Evoluţie
0

SHARES

În cadrul unei galerii de artă din Orleans, Franța, firma de arhitectură experimentală și design, Minimaforms, a reușit să uimească publicul cu o instalație originală și futuristă de înaltă clasă.

Petting Zoo este o instalație care te face să crezi că te afli în fața unei forme de viață extraterestră. Creaturile luminiscente robotice, realizate și expuse, își schimbă comportamentul în funcție de interacțiunea cu vizitatorii.

Artiștii sunt doi frați, Stephen și Theodore Spyropoulos. Prin intermediul unor camere cu motion tracker și funcție de scanare, cei doi au creat un soi de roboți, care seamănă cu niște ghirlande luminoase, care răspund mișcării și interacțiunii cu vizitatorul, mișcându-se și schimbându-și culoarea în funcție de informația procesată real-time. Acest proiect artistic are ca scop investigarea formelor de design interactive ce au ca bază analiza comportamentului privitorului, rezultând o experiență asemănătoare cu interacțiunea cu un animal de companie (pet).

„Interacțiunea cu pet-urile stimulează curiozitatea umană, dorința de joacă, generând experiențe emoționale unice, care evoluează în timp și facilitează comunicarea dintre oameni și mediu” explică artiștii în descrierile ce însoțesc instalația de la Orleans.

Abonează-te la YouTube Noobz | Urmărește-ne pe Instagram | Dă like la Facebook Noobz
YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!
 
COMENTARII

Comentarii

comentarii

YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!