More

  FRUMUSEȚEA MORBIDĂ a AURULUI NEGRU sau cum arată o sondă vazută din spațiu

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Când e vorba de petrol, părerile sunt atât de multe și împărțite, încât fiecare ar fi în stare să sară la gâtul celuilalt pentru părerea proprie, chiar dacă în viața de zi cu zi, 99% din „universul” sau pământean este fabricat din și cu petrol. Sărăcia, bogăția, viața, moartea, stiința, toate sunt legate într-un fel sau altul de petrol.

  Cu toate acestea, există și opinii neutre asupra acestui subiect, cum ar fi cea a fotografului Mishka Henner, care are un punct de vedere distant, exprimat printr-o serie de fotografii surprinzătoare,  numită 18 Pumpjacks, care arată o parte din sondele din Texas, Kansas și California, având însă un punct de vedere foarte înalt, și anume un satelit aflat pe orbită în jurul Pământului.
  „Există milioane de sonde pe teritoriul țării(America)” spune Henner,”însă acestea sunt sondele care m-au impresionat cel mai mult, în special cele din Texas”.

  Imaginile sunt decupate(crop) din fotografii mult mai mari mari pe care Henner a reușit să le adune din bazele de date și imagini online, provenite de la sateliți (online satellite imagery aggregators).

  „Pumpjack” este o sondă obișnuită, sondă de extracție. Văzută însă din spațiu, prin „ochiul” lui Mishka Henner, devine subiectul unor imagini abstract impresoniste superbe, care transmit și un sentiment de tristețe, prin faptul că suntem puși în ipostaza de a observa neputincioși, cum omul consumă în mod ireversibil și fără măsură resursele naturale ale acestei minunate „pietre” cu care zburăm cu prin spațiu, numită PĂMÂNT.

  API-21932470-Slaughter-TX-660x823

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.