Invenţiile lui Joseph Grado care au revoluţionat modul în care ascultăm muzică

Cristian Gănescu
- 15.02.2015, 15:19 în Evoluţie
0

SHARES

Compania pe care a creat-o Joseph Grado, Grado Labs, continuă să fie un nume mare în industria audio hi-fi. Grado de astăzi creează diferite stiluri de căşti, de la modelele de clasă mondială high-end până la modelele modelele de consum cu preţuri sub 100 de dolari, precum şi amplificatoare pentru căşti şi cartuşe de pick-up pentru înregistrat jucătorii.

A fost urmărită întotdeauna versiunea originală a lui Joseph de a crea produse care încearcă să reproducă muzica mult mai fidel şi mai curat, astfel încât să reuşeşti să auzi melodiile tale preferate aşa cum au fost menite sa fie auzite.

„Unchiul meu, în primul rând, a fost un iubitor de muzică”, spune John Gardo, nepotul lui Joseph şi actualul preşedinte si CEO al Grado Labs. El a împărtăşit câteva fotografii de familie, împreuna cu câteva fotografii de produs care simbolizează inovaţii ale companiei. Un tablou evidenţiază în mod special dragostea lui Joe pentru muzică: ilustraţia cu el în costum ca Otello. Acesta a fost tenor şi un mare fan al scenei.

Dar, deşi Joseph Gardo a afişat un talent evident şi multă ambiție în tinereţe, acesta nu a planificat niciodată un viitor în industria audio. De fapt, când a început să lucreze în domeniu, abia stia ce este acela un decibel și cu siguranţă nu a fost bine familiarizat cu punctele fine ale componentelor de design audio.

Joseph a fost ceasornicar de comert şi, în timp ce nu avea multă experienţă în lumea audio, el a făcut o pasiune pentru perfecţiune şi o ureche pentru sunet. La insistenţele lui Saul Marantz, Joseph a acceptat sa se întâlnească cu Sherman Fairchild, care a vrut sfatul acestuia ca ”expert” privind îmbunătăţirea procesului de fabricaţie de pick-upuri phono. Din acel moment lui Joe i-a fost oferit un loc de munca de către Fairchild.

Grado a renunţat la poziţia de ceasornicar la Tiffany&Co pentru a se alătura luptei lui Fairchild în operaţiunile hi-fi. Acestuia i-au fost de folos talentele pentru proiectare şi fabricare de pick-upuri phono de calitate. Nu după mult timp, în 1953, Joseph a pornit pe cont propriu şi a creat primele cartuşe Gardo Labs în bucătăria sa din Brooklyn. După şaizeci si doi de ani, aproape 50 de brevet şi zeci de produse mai târziu, Gardo Labs a devenit una dintre cele mai importante nume din lumea audiofilă.

Printre invenţiile sale cele mai importante patentate este cartuşul de mişcare-bobină stereo, un nou design pentru stylus-ul de înregistrare care a oferit o îmbunătăţire semnificativă în domeniul audio. Joseph Grado a creat, de asemenea, castile HP-1000, un design iconic care este nu numai la mare căutare de colecţioneri, dar şi cele care informează cel mai bine tehnic şi vizual toate căştile moderne pe care le creează Gardo în ziua de azi.

Abonează-te la YouTube Noobz | Urmărește-ne pe Instagram | Dă like la Facebook Noobz
YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!
 
COMENTARII

Comentarii

comentarii

YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!