More

  Proiectul Apple, TITAN, nu este atât de ridicol precum pare

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Apple intră în premiră în industria autovehiculelor. În zilele noastre, la baza lor autovehiculele nu sunt doar pentru a te deplasa. Acestea în sinea lor sunt dispozitive. Cel puțin așa vede imaginea de ansamblu Sam Jaffe, un analist cu Navigant Research, a știrilor de astăzi că Apple înscrie resurse importante în procesul de creare a unei mașini electrice. ”Cine poate să facă acest lucru mai bine decât o companie-dispozitiv?”, spune acesta.

  Potrivit unui raport de la The Wall Street Journal de zilele trecute, Apple a pus sute de angajați în cadrul proiectului, cunoscut sub numele de cod ”Titan” și fiind condus de Steva Zadesky, un fost inginer Ford, care a contribuit la dezvoltarea iPod și iPhone.

  Intențiile Apple pe termen lung sunt clare, dar intrarea în actvitatea de fabricație a unei mașini va fi un salt mare, chiar și pentru compania care a trecut deja de la computere, la muzică și telefoane. Tesla este primul nou producător auto american care a mers pe profit de la fondarea Crysler, iar istoria industriei este plină cu oasele celor care au încercat. Pentru sale care se auto-conduc, Google utilizează vehicule Toyota modificat și, mai recent, mașini mici construite de Roush, un furnizor industrial.

  Cu toate acestea, schimbările recente din industria auto ar putea da Apple un avantaj față de companiile care au făcut acest lucru pentru un secol în plus, spune Jaffe. Creșterea tehnologiei informației în și în jurul accentului pus pe telematică, siguranță activă și interfața pentru șofer și pasager, este un trend foarte real.

  Succesul lui Tesla în industrie ar putea fi precedentul logic la intrarea Apple: Tot mai mult, producătorii de autovehicule tind spre tehnologizare. Orice mașinp creată în zilele noastre are zeci de calculatoare în interiorul acesteia, astfel că Apple va veni deja cu unele componente de bază. ”Nu știu cum tu nu ești oarecum îngrijorat de această idee în calitate de societate de automobile”, spune Karl Brauer, analist senior la Kelley Blue Book.

  Nu, compania Cupertino nu are legături tradiționale spre industria auto, iar în acest sens, este ca un înot în amonte. Dar există indicii că Apple și-a creat resurse pentru acest demers de ceva timp.

  LinkedIn prezintă patruzeci și șase de angajați actuali Apple care au fost inițial la Tesla, iar zvonuri arata că i-au fost oferiti companiei 250.000 de dolari și o marire de salariu de 60% pentru cei care sunt de acord să treacă dincolo și 640 de angajați Apple cu experiență în trecut în industria automobilelor. Au existat, de asemenea, zvonuri grele că acestă companie recrutează ingineri specializați în tehnologia bateriilor, deși nu este clar dacă Apple ar aplica orice tot ce dezvoltă dispozitivelor de consum, pieței auto sau ambelor piețe.

  Într-o conversație la Parson, The New School for Design, în ianuarie 2014, Mickey Drexler, membru în consiliul Apple a spus: ”Steve Jobs, dacă ar fi trăit, ar fi vrut să construiască o iCar. Cred că e vorba despre ceea ce au nevoie mașinile în materie de viziune în design”. Și să nu uităm, Mark Newson, celebrul designer care a creeat o singură dată un concept draguț de mașinăla Ford, lucrează acum la Apple.

  Dincolo de toate acestea, Apple a primit banii. Jaffe estimează că un exercițiu de automobile ar cheltui 2-4 miliarde de dolari în 7 până la 10 ani pe un design cleensheet. Apple, care nu are deja infrastructura și conexiunile adecvate în industrie, ar trebui să le construiască pe toate, ceea ce ar include crearea unei nou divizii de mașini, ceea ce ar presupune o cheltuială și mai mare. Dar, cum compania a atins recent un vârf de piață de peste 700 miliarde de dolari, chiar dacă întreg proiectul ar eșua, suma ar fi probabil nimic mai mult decât o eroare de rotunjire a tezaurului masiv al companiei.

  Există încă un lucru care contribuie la punctele tari ale Apple, potrivit Jaffe: ”Când te uiți la majoritatea mașinilor create, acestea sunt de regulă asamblatori de piese ale altor oameni”, spune el. ”Acesta ar fi un mai mare avantaj pe care îl are Apple în intrarea pe această piață.”

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.