More

  Teoria lui Steve Jobs despre unde vine creativitatea

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  În 1982, Steve Jobs a prezentat o teorie uimitor de curată despre unde anume vine creativitatea. La vârsta de numai 26 de ani, acesta a ținut un discurs când a primit premiul ”Golden Plate” de la Academy of Achievement Washington, D.C.

  A fost o șansă pentru Jobs să le vorbească tinerilor absolvenți despre cum anume să își facă viața și lumea înconjurătoare mai bună. Așa că le-a spus să ia LSD (Acid lisergic dietilamid). ”Wald Disney lua LSD, știați asta?”, spunea Jobs, citând o legendă urbană nu foarte adevărată. ”A făcut asta o dată și de acolo a pornit idea pentru Fantasia.”

  Jobs spunea aceste lucruri despre experimentele cu halucinogenele, pentru că se gândea că asta îi va face să fie mai creativi.

  ”Dacă vei face conexiuni inovative, trebuie să nu ai același bagaj de cunoștințe ca restul lumii”, spunea acesta, ”altfel vei risca să faci aceleași conexiuni (ca toată lumea), și atunci nu vei mai fi inovativ și atunci nimeni nu îți va da un premiu.”          

  Potrivit studiilor psihologice, cele mai creative persoane experimentează o gamă variată de momente, care le dă combustibilul necesar pentru idei. Cu cât sunt mai variate intrările, cu atât sunt mai originale ieșirile. Pentru Jobs, aceasta a fost problema cu calea de la liceu, la facultate și carieră, că duce la idei convenționale.

  ”Am auzit că un copil de 14 ani e în drumul său spre Stanford, iar asta e minunat”, spunea Jobs. ”Este ceva ieșit din comun, dar poate ai vrea să te gândești să te duci la Paris și să fii poet pentru câțiva ani. Sau poate ai vrea să te duci într-o țară din lumea a treia. Sfătuiesc asta pe toată lumea, să vedeți oameni și leproși cărora le cad mâinile și ale lucruri. Este atât de mult, dar merită efortul.”

  Jobs vorbea din propria experiență. A renunțat la Reed College pentru a călători în India, o călătorie care i-a schimbat viața. Când s-a întors din Asia, și înainte să fondeze Apple, a intrat adânc în Meditație Zen.

  Jobs a avut experiențe mult diferite de colegii săi în primele zile de Silicon Valley, ceea ce ajută la explicarea modului în care a fondat compania din punct de vedere tehnologic, comparativ cu toți ceilalți. Iar acum, Apple este cea mai valoroasă companie din toate timpurile.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.