YouTube a eliminat modalitatea prin care vedetele fac bani din publicitate

Mădălina Gănescu
- 20.02.2015, 14:30 în Online
0

SHARES

Mărcile vor trebui de acum să treacă pe la echipa de vânzări de la Google, mai degrabă decât să lucreze direct cu YouTube pentru a pune ”cărți de titlu grafice”, sau suprapuneri, pe video-uri ca urmare a unei modificări a politicii de conținut de marcă introdus anul trecut.

Prima dată a fost reperat de Digiday, documentul FAQ revizuit în secțiunea de ajutor și suport al YouTube:

”Noi permitem carduri-titlu numai în cazul în care există plătită plasarea de produse în scopul doar de divulgare a produselor plătite. Carduri de titlu grafice, inclusiv utilizarea de logo-uri și branding de produs sunt interzise dacă nu există plata la Google cu privire la conținutul partener de sponsor.”

Acest lucru înseamnă că sponsorii trebuie să plătească acum Google să le pună logo-uri proeminente sau imagini pe videoclipuri, parte a unui plan mai larg pentru a nu le mai da utilizatorilor sentimentul că sunt bombardați de anunțuri, dar potrivit analiștilor, asta va forța acum YouTube și alți producători de conținut să împartă veniturile cu Google. De obicei acțiunile YouTube împărtășesc 55% din veniturile din publicitate cu creatorii.

Ca parte a mișcării, un ”card de produs” se zvonește că ar fi acum inclus ca parte a pachetelor mass-media standard pe care le vinde Google.

Abonează-te la YouTube Noobz | Urmărește-ne pe Instagram | Dă like la Facebook Noobz
YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!
 
COMENTARII

Comentarii

comentarii

YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!