0

SHARES

Așa arată detectorul de explozibil wireless de mărimea unui timbru poștal

Mădălina Gănescu
- 24.02.2015, 19:18 în Evoluţie

Pentru siguranța agențiilor publice, este o sarcină dificilă să ”miroși” explozibil sau alte produse de contrabandă. Detectoarele de explozibil portabile pot fi la fel de mici ca o pungă, dar totuși trebuie acționate manual.

Senzorii permanenți montați trebuie să fie chiar mai mari. Câinii sunt și ei utili în unele scenarii, dar este destul de scump să îi folosești în masă și au nevoie întotdeauna de cineva să îi manipuleze.

De aceea, GE Global Research lucrează la un nou mod de a detecta substanțe periculoase, ceva ce poate fi instalat oriunde și nu are nevoie de supraveghere umană. Dispozitivul este o etichetă RFID mică care se activează doar atunci când detectează anumiți explozivi sau agenți de oxidare.

Dezvoltată în parteneriat cu Grupul de Suport Tehnic de Lucru (TSWG), un grup de lucru inter-agenții dedicat anti-terorism, noua etichetă RFID ar putea conduce dramatic în jos costurile de scanare pentru materiale periculoase în locuri cum ar fi porturile de marfă sau aeroporturi.

Tagurile RFID folosesc câmpuri electromagnetice pentru a transfera date și sunt de obicei găsite pe locuri cum ar fi cardurile, cheile pentru deschis ușile și cartelele de taxare. GE nu să foarte multe detalii despre cum ar trebui utilizat dispozitivul, dar spune că a dezvoltat ”un material de detectare care răspunde la explozivi și oxidanți”. ”Am dezvoltat materiale de detectare care sunt destul de sensibile pentru acest tip de detectare.”

În prezent, GE pune accentul pe explozivi și oxidanți (utilizate frecvent în dispozitive explozive improvizate), dar echipa consideră că se pot dezvolta etichete similare pentru a detecta materia biologică ca sporii sau bacterii. În următorii câțiva ani va fi posibilă și comercializarea.

YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!
COMENTARII

Comentarii

comentarii

 
YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!