Problemă de securitate națională: Iată ce nu trebuie să facă Apple sau Google

Mădălina Gănescu
- 24.02.2015, 18:51 în Online
0

SHARES

Atât FBI, cât și NSA, nu sunt de acord ca marii giganți ai internetului ca Apple sau Google să scoată pe piață telefoane criptate inviolabile, întrucât acestea ar putea fi utilizate în scopuri teroriste sau criminale.

AFP relatează că luni, în cadrul unei conferințe a unor experți în securitate cibernetică de la Washington, amiralul Mike Rogers, șeful Agenției pentru securitate națională (NSA) a SUA, cea mai puternică dintre agențiile de informații electronice, a reluat avertismentul lansat în octombrie de directorul FBI, James Comey.

”Nu, nu trebuie să lăsăm industria să comercializeze telefoane mobile inviolabile, pentru care doar utilizatorul să dețină codurile PIN de acces la date (numere de telefon, fotografii, mesaje)”, a afirmat amiralul.

Șeful NSA și-a exprimat speranța că se poate ajunge la un compromis cu industria de profil pentru a fi găsit un ”cadrul legal” care să permită poliției sau agențiilor de informații să aibă acces la datele din mobilul unei persoane vizate de o procedură judiciară, de exemplu.

”Este o adevărată problemă de securitate națională” a apreciat el.

YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!
 
COMENTARII

Comentarii

comentarii

YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!