More

  Cartografierea limbajului emoțional al GIF-urilor

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Adânc în măruntaiele laboratorului MIT Media, studentul absovent, Kevin Hu face fețe-fețe într-o oglindă ornamentală.

  El deschide ochii și gura cât mai larg posibil creând într-o caricatură de șoc. O cameră ascunsă analizează expresia lui facială în timp real, sapând într-o bază de date mare pentru GIF-uri care transmit o emoție asemănătoare, și le proiectează pe suprafața oglinzii, împotriva reflecție lui Hu. În succesiune rapidă scuipă o serie de imagini disparate: un caracter animat surprins, un Walter White ofensat și apoi un om într-o mulțime cu o gura larg deschisă, uimit la fel ca realul Hu.

  Mai departe, Hu își transformă fața într-un rânjet („eu pot zambi”, spune), iar un jucător de baschet exuberant apare pe oglinda înainte de a fi înlocuit de Albă ca Zăpada, care bate din mâini de bucurie. Ea nu imită fața lui Hu exact, dar când vine vorba de găsirea unui GIF pentru fiecare stare de spirit, e un simulacru destul de decent.

  Hu si colaboratorul său, Travis Rich, un doctorand la Media Lab, au construit o oglinda pentru a demonstra un proiect în curs de desfășurare remarcabil, menit să găsească o utilizare cu totul nouă pentru una dintre jucăriile preferate ale Internetului. În luna martie, cei doi au lansat un site numit GIFGIF, care a avut o premisă modestă: Să le arate oamenilor o pereche de GIF-uri aleatoare, și să îi întrebe cine exprimă mai bine o anumită emoție.

  De exemplu, s-ar putea să vă întreb care dintre Arrested Development a lui Lucille Bluth sau un sumbru Kurt Cobain pare mai surprins. Sau ar putea să vă arăte o plecăciune a lui Robin Hood din 1973 dintr-o animație Disney și o luptă a lui Donald Glover, și să vă întrebe care exprimă mai bine plăcerea. Uneori, răspunsul este clar; dacă aceasta nu există, aveți posibilitatea să faceți clic pe „niciunul”.

  Scopul a fost de a valorifica harta emotiilor, o sarcină la care computerele sunt foarte slab echipate. În cele din urmă, Hu și Rich au sperat ca toate aceste date subiective vor face mai ușor să se scrie programe care se ocupă cu conținut emoțional.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.