More

  Tehnologia MIT ajută nevăzătorii să citească

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Cercetătorii de la MIT (Massachusetts Institute of Technology) dezvoltă o tehnologie care va permite persoanelor nevăzătoare să citească de pe dispozitive, cum sunt tabletele.

  Gadgetul este compus dintr-un dispozitiv care este „montat” pe degetul arătător. Dispozitivul are o cameră video încorporată care funcționează ca un ochi pentru  nevăzători.

  Textul de pe ecran este scanat prin intermediul camerei și, în funcție de mișcarea degetului pe suprafața tabletei, textul va fi reprodus audio, în timp real.

  De asemenea, dispozitivul are un sistem integrat care acordă un feedback, fie tactil, fie audio, pentru a avertiza utilizatorii atunci când depășesc rândul.

  „Pentru persoanele nevăzătoare, aceasta este o translație. Este un dispozitiv care transpune în format audio, ceea ce vede degetul. Au nevoie de un feedback rapid și în timp real, pentru a păstra conexiunea. Dacă această conexiune este întreruptă, dispare și iluzia”, a spus Roy Shilkrot, absolvent MIT, implicat în cercetare.

  Dezvoltarea actuală implică rularea unui program pe calculator, dar se lucrează pentru portarea programului pe Android, pentru a face acest sistem mai compact.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.