More

  Chromecast poate fi controlat acum cu ajutorul telecomenzii

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Chromecast a fost tot timpul una dintre cele mai simple și ieftine soluții de a reda conținut de pe dispozitivele mobile direct pe TV, dar marele dezavantaj  fost modalitatea de control prin mobil sau laptop.

  Nu mai este valabil! Google a lansat o actualizare firmware care permite utilizatorilor să controleze Chromecast prin intermediul telecomenzii de la televizor.

  Sunt, totuși, câteva limitări. Numai butoanele de play și stop sunt disponibile, iar funcționalitatea aceasta nu va funcționa pe televizoarele mai vechi.

  Google utilizează un protocol HDMI cunoscut ca HDMI-CEC, pentru routarea semnalului de la telecomanda televizorului către Chromecast. Acest standard este integrat in TV și funcționează ca un schimbător al semnalului trimis de la și către dispozitivul HDMI.

  Asta înseamnă că dispozitivul Chromecast poate interpreta semnalele infraroșii de la telecomandă, chiar dacă nu are un repector de semnale.

  Google folosește deja protocolul HDMI-CEC pentru a porni televizorul atunci când Chromecast este pornit, iar acum, compania adaugă suport pentru telecomandă.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.