More

  Pisicile pot vedea lucruri care sunt invizibile pentru noi

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Noi date științifice arată că pisicile, un simbol vechi al misticismului, sunt capabile să vadă lucruri care pentru noi sunt invizibile.

  Pisicile, aparent, văd dungi psihadelice pe flori și modele pe aripile păsărilor care sunt complet invizibile pentru ochiul uman. Potrivit acestui studiu, pisicile, câinii și alte animale sunt capabile să vadă diferite tipuri de lumină, ca lumina UV, pe care noi nu o putem vedea deloc.

  ”Sunt o mulțime de lucruri care reflectă radiații UV, care, pentru unele animale sensibile sunt vizibile, în timp ce, pentru altele nu sunt”, a precizat Ronald Douglas, profesor de biologie la Universitatea din Londra și co-autor al studiului.

  ”Spre exemplu, ar putea fi anumite modele pe flori care arată unde anume este nectarul sau urme de urină ale animalelor. De asemenea, căprioarele pot vedea ursul polar în funcție de cum reflectă radiațiile UV zăpada, în timp ce blana albă nu reflectă.”

  Acest lucru le permite animalelor ca pisicile și câinii să depisteze animale cu blana albă în zăpadă, în vreme ce noi vedem doar zăpada albă. Douglas precizează că pisicile, câinii, liliecii, balenele, rozătoarele și okapi sunt capabile să detecteze cantități semnificante de radiații ultraviolete.

  ”Pentru secole, am știut că multe nevertebrate ca albinele, sunt capabile să vadă lumina ultravioletă”, a continuare Douglas, spunând că până și păsările, peștii și unele reptile adăugate recent pe listă, pot face asta.

  ”Totuși, cercetătorii cred că majoritatea mamiferelor nu pot vedea lumina UV pentru ca nu au pigmentul vizual cu sensibilitate maximă la UV, dar au în schimb lentile ca oamenii, care împiedică lumina UV să pătrundă în retină”, a mai spus acesta.

  Cercetătorii cred că este posibil ca pisicile, căprioarele și multe alte animale care pot detecta razele UV au un mecanism de protecție și că lumina UV tinde să creeze mai mult blur.

  ”Oamenii sunt buni la un lucru: pot vedea mai multe detalii”, a mai spus Douglas și a tras concluzia: ”Poate de aceea avem lentilele care împiedică razele UV. Dacă nu le ai, lumea s-ar putea să fie un blur total.”

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.