Ce se întâmplă cu corpul tău după MOARTE

NoobZ
- 21.03.2015, 18:18 în Cultura
0

SHARES

Iată o serie de lucruri fascinante – dar înfricoșătoare – care se întâmplă cu corpul tău atunci când ai murit. Dacă ai o curiozitate morbidă, aceasta va fi satisfăcută.

Oamenii sunt obsedați de filme și seriale TV cu zombi, dar cei mai mulți dintre noi știu foarte puține informații despre ceea ce se întâmplă de fapt cu noi atunci când murim.

1. Părul și unghiile arată ca și cum ar fi crescut

Ai auzit și tu probabil că părul și unghiile continuă să crească pe un cadavru. Ei bine, acest lucru nu se întâmplă, deși așa arată. Odată ce ai trecut în neființă, pielea ta se usucă, așa că se micșorează și se distanțează de cuticulele și de foliculii de păr. Astfel, unghiile tale și părul dau senzația că au crescut, par mai lungi decât erau atunci când erai în viață, explică specialiștii.

2. Corpul tău devine tare ca piatra

„Rigor mortis” sau rigiditatea mușchilor după moarte se întâmplă din cauza epuizării de ATP (adenozin trifosfat), substanță chimică din mușchii noștri care este necesară pentru relaxarea fibrelor musculare după o contracție, explică specialiștii. ATP este produs din punct de vedere metabolic de celulele musculare și ne forțează contracțiile musculare să se deblocheze. Atunci când ai încetat să mai respiri, celulele tale încetează producția de adenozin trifosfat. Fibrele microscopice se blochează și muschii tăi se întăresc, devenind tari ca piatra.

Citește mai mult pe www.feminis.ro .

YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!
 
COMENTARII

Comentarii

comentarii

YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!