More

  Extratereștrii au însămânțat viață pe Pământ?

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Oamenii de știință din Marea Britanie sunt oarecum uimiți de un mic obiect circular, pe care l-au examinat în ultima perioadă. Este microscopic, nu mai mare decât lățimea unui fir de păr uman.

  Universitatea Buckingham din Marea Britanie raportează că ”micul glonț de metal” a fost descoperit de către Milton Wainwright, astrobiolog, în praful strâns de un balon în stratosfera Pământului, cu mult mai sus de suprafața planetei noastre.
  ”Este o minge de lățimea unui fir de păr uman, care are viață filamentoasă pe exterior și un material biologic lipicios care se scurge din centrul ei”, spune Wainwright, laureat al Premiului Nobel.

  ”O teorie este că a fost trimis pe Pământ de unele civilizații necunoscute, în scopul de a continua însămânțarea planetei noastre cu viață”, este una din ipotezele lui Wainwright.

  ”Această bucată aparent de science fiction, denumită ”directed panspermia”, s-ar putea să nu fi fost luată în serios de niciun om de știință, dacă nu ar fi fost sugerată  în mod serios de câștigătorul Premiului Nobel a faimei ADN-ului, Francis Crick”, a declarat Wainwright.

  Panspermia este teoria că viața se răspândește prin galaxie și, eventual, întregul univers,făcând plimbări pe comete și meteoriți. A fost sugerat în primul rând de Crick, un biolog molecular, care a descoperit structura ADN-ului. Într-o lucrare științifică despre panspermia, el a scris:

  ”Acum pare anormal că organismele extraterestre au ajuns pe Pământ, fie ca spori aduși de presiunea radiațiilor de la alte stele sau organisme implantate într-un meteorit. Ca o alternativă la aceste mecanisme ale secolului al XIX-lea, am considerat ”directed panspermia”, teoria că organismele au fost în mod deliberat transmise pe Pământ de ființe inteligente de pe altă planetă.

  Am tras concluzia că este posibil ca viața să fi ajuns pe Pământ în acest fel, dar că dovezile științifice sunt inadecvate în momentul de față pentru a spune ceva despre probabilitate.”

  Waineright a lansat aceste baloane în stratosferă la aproape 17 mile deasupra Pământului. Acesta a descoperit un mic semn cauzat de aterizarea acestui obiect circular pe balor.

  ”La impactul cu balonul, sfera a făcut un crater, o versiune de francțiune de secundă din craterul imens cauzat de asteroidul care se spune că a ucis dinozaurii”, a spus Wainwright.

  Desigur, Wainwright și echipa sa au un drum lung de parcurs înainte ca această sămânță extraterestră să fie acceptată de știința modernă.

  ”Cu excepția cazului, desigur, în care putem găsi detalii despre civilizația care se presupune că a trimis această sămânță, ceea ce este o teorie care nu poate fi dovedită”, a recunoscut Wianwright.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.