More

  Google Fiber are o nouă strategie de măsurare a audienței TV

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Google Fiber ar putea fi la un pas de o descoperire uriașă în legătură cu modul în care reclamele TV sunt urmărite, anunță Sam Thielman de la AdWeek’s.

  Google va rula un sistem care le permite agențiilor de publicitate să vadă exact cât de multe persoane văd de acasă anunțurile lor TV, momentan în Kansas City, America.

  Cu status quo-ul actual, agenții de publicitate se bazează pe numerele de audiență de la Nielsen, care nu sunt foarte exacte, întrucât acestea extrapolau de la obiceiurile de vizionare ale unui grup mic de oameni.

  Sistemul de urmărire Fiber ar putea fi asemănător cu modul în care anunțurile sunt măsurate on-line. Sistemul va permite, de asemenea, ca agențiile de publicitate să insereze dinamic anunțurile pe dispozitivele telespectatorilor.

  ”Anunțurile Fiber TV vor fi livrate digital, în timp real și pot fi adaptate în funcție de georgrafie, de tipul de program afișat (sport, știri, etc.) sau poți vedea istoricul”, explică compania într-o postare de blog pe care AdWeek a văzut-o în avans. ”Ca anunțuri publicitare, agenții de publicitate vor plăti doar pentru anunțurile care s-au dovedit vizualizate, și pot limita numărul de dăți în care anunțul este dat pe un anumit post TV. Ne bucurăm să vedem cum acest test progresează și așteptăm cu nerăbdare să auzim păreri de la autoritățile locale și telespectatori, de-a lungul parcursului nostru.”

  O sursă a declarat pentru AdWeek că Google este foarte precaut în legătură cu problemele de confidențialitate și le va permite telespectatorilor să renunțe la anunțurile afișate bazat pe experiența lor de vizionare TV.

  Aceasta este o veste mare pentru agențiile de publicitate, care în mod tradițional nu au avut un mod precis de a ști cât de mulți oameni se uitau la anunțurile lor. Ei vor plăti în funcție de numărul de ori în care anunțurile au fost afișate.
  Acum, se pare că Google va testa acest sistem în Kansas City, nu și în celelalte două orașe în care fibra este puternică.

  Dar, cum crede și Thielman: ”măsurarea unu la unu a telespectatorilor este un pas în plus pentru TV”, rămânem și noi optimiști și așteptăm rezultatele.

  În România, audiența TV este măsurată de diferite agenții, care au fost, sau nu, la un moment dat în scandaluri cu privire la modul în care au fost făcute măsurătorile (reamintim cazul Realitatea TV și testul făcut cu sms-urile telespectatorilor când o agenție de măsurare a audienței a declarat audiență 0 la acest post de știri).

  Așadar, pentru o evoluție bună a lucrurilor, așteptăm rezultatele din Kansas ale Google Fiber și, sperăm să fie unele pozitive, ca în cel mai scurt timp să ajungă și la noi acest serviciu.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.