More

  Samsung ar putea cumpăra AMD

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Viitoarele tablete şi smartphone-uri de la Samsung ar putea primi un imbold masiv în materie de potenţial grafic. Un imbold alimentat de AMD Radeon, mai exact.

  Nimeni nu poate spune cu siguranţă cât de real este zvonul potrivit căruia Samsung ar fi interesat de preluare companiei AMD. Desigur, există numeroase motive pentru care Samsung ar vrea să obţină controlul AMD, printre care şi portofoliul stufos de patente pe care îl deţine AMD, decenii de experineţă în crearea şi asamblarea cip-urilor, cât şi a credibilităţii brandului.

  AMD a cam picat din gloria pe acre a cunoscut-o cu Athlon 64, dar rămân în continuare o forţă în lumea tehnologiei. Tot mai mult volum de muncă este direcţionat de la unitatea centrală de procesoare către unitatea de procesare grafică, iar din acest motiv Radeon de la AMD este o ţintă destul de tentantă pentru companii ca Samsung.

  Cu Radeon în portofoliul său, Samsung nu ar mai fi nevoit să caute o sursă externă pentru unităţile de procesare grafică. Până acum nu au furnizat numai servere, dar au experienţă care ar putea fi benefică pentru Samsung. Cu o placă AMD, am putea vedea cip-uri Exynos cu adevărat puternice, care vor ieşi pe piaţă anii următori.

  Trebuie reţinut faptul că zonurile despre Samsung nu se si materializează majoritatea dintre ele. Spre exemplu, Samsung ar fi trebuit să cumpere BlackBerry de câteva ori. Tot ceea ce s-a materializat din aceste zvonuri a fost un mic proiect software, dintr-o colaborare între cele două companii. Acelaşi lucru s-ar putea să fie şi acum, iar între AMD şi Samsung să existe o colaborare pentru dezvoltarea unui cip.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.