More

  Google creează lentilele de contact inteligente

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Lentilele inteligente patentate de Google le-ar putea permite bolnavilor de diabet să îşi măsoare mult mai uşor nivelurile de glucoză.

  Patentul, care a fost descoperit de WebProNews, prezintă un senzor în lentilă.
  Google a spus iniţial că are un parteneriat cu Novartis, o companie farmaceutică, pentru a crea nişte lentile inteligente (smart), care ar putea monitoriza zahărul din sânge la persoanele cu diabet.

  Google a testat diferite prototipuri de lentile de contact smart şi în prezent este în discuţii cu U.S. Food and Drug Administration (FDA) cu privire la lentilele care măsoară nivelurile de glucoză din lacrimile utilizatorilor.

  Compania spune că cipul şi senzorul sunt poziţionate între două materiale de lentile de contact şi o mică găurică care le permite lacrimilor din ochi şă ajungă la senzorul de glucoză, iar acest senzor poate măsura nivelurile în fiecare secundă.

  Diabeticii trebuie în mod constant să îşi înţepe degetele pe parcursul zilei, pentru a-şi măsura nivelul de zahăr din sânge, dar Google crede că aceste lentile de contact vor fi mai puţin invazive şi le va permite oamenilor cu diabet să îşi verifice glucoza mai des şi mai uşor.

  Întrebat dacă patentul este întradevăr pentru lentilele de contact smart pentru pacienţii cu diabet, Google le-a spus celor de la time.com că nu se comentează cu privire la patent.

  „Păstrăm patentele la o mulţime de idei, unele dintre acestea devenind la un moment dat produse reale sau servicii, în vreme ce altele nu trec mai departe”, a fost răspunsul unui reprezentant Google.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.