More

  AMD dezvăluie planurile sale pentru procesoare şi unităţi grafice pe următorii 5 ani

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  La evenimentul PC Cluster Consortium, din Osaka, Japonia, AMD a dezvălui planul pe următorii cinci ani pentru procesoare (CPU) şi unităţile grafice (GPU) dezvoltate de companie.

  Anul viitor, AMD va lansa pe piaţă două procesoare noi. Unul dintre acestea va avea la bază arhitectura ARMv8, în vreme ce al doilea va fi construit pe arhitectura x86 AMD64.

  Ambele chipset-uri vor fi îndreptate mai mult către segmentul de servere, deci nu este ceva tocmai nou pentru piaţa AMD, ca şi previziune pentru următorul an.

  Totuşi, AMD a dezvăluit faptul că nucleele K12 bazat pe ARMv8, cât şi nucleele x86 Zen vor oferi support pentru „mai multe thread-uri„. Asta ne aduce la „multi-threading” simultan pentru noile cip-uri, în loc de „multi-threading” pe clustere, pe care AMD îl foloseşte pentru gama de procesoare Bulldozer.

  plan1

  În ceea ce priveşte unităţile grafice, AMD a spus că va urma un ciclu de doi ani pentru actualizarea arhitecturii unităţilor de procesare grafică (GPU) în interiorul unităţilor de procesare accelerată (APU).

  Compania nu a devoalat planul gamei GPU, astfel ciclul de doi ani nu se aplică şi pentru unităţile grafice Radeon.

  plan2

  AMD are de gând să vină cu un High Performance Computing APU sau HPC cu TDP între 200 şi 300 waţi, până în 2017. Aceste unitaţi de procesare accelerate (APU) sunt destinate aplicaţiilor HPC.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.