More

  Doi ani până la primul transplant de cap uman?

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Deși există unele lucruri foarte controversate care apar în lumea medicinei la ora actuală, se fac, de asemenea, unele progrese remarcabile, multe dintre care au loc în lumea de transplanturi.

  Nu cu mult timp în urmă, s-a vorbit despre transplantul de succes de vagine umane, implantate în patru adolescente, care sunt acum adulţi.

  Acum, umblă zvonul că se face prima încercare din lume pentru transplantul de cap de om și va fi discutat în acest an în cadrul unei conferințe chirurgicale susținută de Academia Americana de Neurologie și Ortopedie a Chirurgilor, în luna iunie.

  Neurochirurgul italian, Sergio Canavero, de la Turin Advanced Neuromodulation Group, în Italia, consideră că medicii vor putea face transplantul de cap a unui pacient pe un corp complet diferit până în 2017.

  Acesta a detaliat, într-o publicaţie recentă, modul în care procedura ar merge și cum ar arăta.

  „În cazul în care destinatarul se trezește, Canavero prezice că va putea să se miște și să îsi simtă fața, ba chiar ar putea vorbi cu aceeași voce.

  Fizioterapia ar permite persoanei să meargă în aproximativ un an. Mai multe persoane s-au oferit deja voluntare pentru a obține un nou corp.”

  Este posibil din punct de vedere ştiinţific un transplant de cap uman?

  Dr. Canavero nu este primul care reflectează la aceste idei. Xiao-Ping Ren de la Universitatea Medicală Harbin din China a efectuat cu succes un transplant de cap pe un şoarece de laborator. Ren şi echipa sa de cercetători, de fapt, a reușit să facă transplantul la 18 șoareci.

  După transplant, toate capetele au funcţionat normal din punct de vedere al creierului, iar şoarecii au fost capabili să clipească și să dea din mustăţi. Din păcate, toți erau paralizaţi de la gât în ​​jos și au supraviețuit doar pentru aproximativ trei ore.

  În 1970, neurochirurgul Robert White a transplantat cu succes capul de la o maimuță pe corpul alteia. Maimuța putea totuși auzi, vedea, mirosi, gusta și sângele circula cu succes la creier, dar a fost, de asemenea, paralizată și sistemul imunitar în cele din urmă a respins capul străin și maimuță a murit.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.