More

  Bateria care ar putea să-ţi încarce telefonul în 60 de secunde

  Totuşi, cercetatorii vor trebui să îşi dea seama cum să dubleze tensiunea pentru a potrivi performanța bateriilor cu litiu.

  Cercetătorii de la Universitatea Stanford au dezvoltat o baterie din aluminiu care se încarcă ultra-rapid, pe care o văd ca pe o alternativă mai sigură a bateriilor cu litiu care încarcă majoritatea telefoanelor mobile.

  Cercetătorii de la Universitatea Stanford spun că au „realizat timpuri de încărcare fără precedent”, cu prototipul de aluminiu, care au sus că are potenţialul de încărcare a smartphone-ului de doar 60 de secunde.

  Bateria foloseşte un material mai maleabil, care s-ar putea mula pe diferite forme şi rezista până la 7.500 de cicluri de reîncărcare, o creştere de mai mult de şapte ori faţă de bateria cu litiu.

  Dar, cercetătorii avertizează că tehnologia este încă în fază incipientă, iar pentru moment, bateria emite jumătate din tensiunea unei baterii cu litiu normale.

  „În caz contrar, bateria noastră are tot ce aţi visat că ar putea să aibă o baterie: electrozi ieftini, siguranţă, încărcare de mare viteză, flexibilitate şi ciclu lung de viaţă”, a spus chimistul Hongjie Dai, de la Stanford, într-un anunţ public cu privire la cercetarea sa. „Văd acest lucru ca o baterie care este în tinereţea sa”, a mai adăugat acesta. „Este destul de interesant.”

  Sursa

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  12,897AbonațiAbonați-vă

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here