More

  WhatsApp trece la următorul nivel cu serviciul de apelare vocală

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Sediul central WhatsApp este printre cele mai impresionante pe care pe puteţi găsi în Mountain View, California, cu pereţi de sticlă în cascadă în jos de pe o terasă pe acoperiş, care aparent străluceşte pe timp de noapte.

  Nu ai fi ghicit niciodată că una dintre cele mai perturbatoare forţe din istoria industriei telecomunicaţiilor ar putea fi găzduită în interior.

  Nu există niciun indiuciu că după aceşti pereţi s-ar putea dezvolta o activitate corporativă. Doar o sculptură abstractă numită „Caring” de artistul Archie Held din California, şi de o mică grădină Zen ascunsă într-un colţ de hol.

  Totul foarte calmant, dar nu şi pentru operatorii de telefonie mobilă. Anul trecut pe vremea aceasta, WhatsApp cu 470 de milioane de utilizatori, a şters deja o sumă estimată de 33 de miliarde de dolari în venituri din SMS de la operatorii wireless.

  Acest număr este în creştere. Între 2012 şi 2018, întrega industrie de telecomunicaţii ar fi pierdut o combinaşie de 386 miliarde de dolari, din cauza serviciilor OTT, cum ar fi WhatsApp şi Skype, potrivit Ovum Research.

  În februarie, WhatsApp a început să selecteze utilizatorii din întreaga lumea care ar putea primi apeluri prin intermediul aplicaţiei. Primirea unui apel le-a permis de asemenea sa efectueze apeluri. Apoi, săptămâna trecută a oferit un dosar de cerere pe site-ul său, care, dacă este descărcat, îi permite oricărui deţinător de telefon cu Android să poată apela alţi utilizatori WhatsApp.

  Deşi mulţi dintre noi efectuăm deja apeluri gratuite pe Skype, Viber sau Apple FaceTime, serviciul de apelare WhatsApp pare să fie cel mai popular dintre toate, deoarece are cel mai mare număr unic de utilizatori activi.

  „Am aşteptat un an pentru serviciul de voce WhatsApp şi este încă disponibil doar pentru Android. Începe să fie distribuit în piaţă mai lent”, avertizează Clark-Dickson, arătând spre concurenţi, cum ar fi Viber, LINE şi WeChat, care au deja serviciu de voce activat de ceva vreme. „Este nevoie să se deplaseze mai repede în comunicaţii şi cu VoIP.”

  Sursa

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.