More

  STUDIU: Facebook, cea mai populară reţea de socializare în rândul adolescenţilor

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Facebook rămâne cea mai populară reţea socială în rândul tinerilor cu vârste cuprinse între 13 şi 17 ani, potrivit unui nou studiu Pew.

  Deşi site-uri ca Instagram şi Snapchat se adresează din ce în ce mai mult adolescenţilor, Facebook este încă „o forţă dominantă”, a declarat Pew joi.

  Dintre 1000 de adolescenţi intervievaţi, 71% au spus că folosesc Facebook, în timp ce 41% au spus că Facebook-ul este site-ul pe care îl folosesc cel mai frecvent dintre toate reţelele de socializare.

  Instagram şi Snapchat se plasează pe locul doi şi trei în rândul celor mai frecventate site-uri.

  Menţinerea şi unei audienţe de adolescenţi este critică pentru Facebook pentru a atrage dolari din publicitate, atât în prezent, cât şi pe viitor. Între timp, rolul Facebook în viaţa adolescenţilor de rând a fost în mod repetat pus sub semnul întrebării în ultimii ani.

  Studii create anul trecut, ca cele de la Piper Jaffray şi Frank N. Magid Associates, au demonstrat că popularitatea Facebook în rândul tinerilor a scăzut de-a lungul ultimilor ani. Totuşi, un exit-poll de anul trecut, de la Forrester, s-a potrivit mai mult cu studiul Pew şi a observat că Facebook încă este cea mai frecventată reţea de socializare în rândul adolescenţilor.

  Potrivit noului studiu Pew, majoritatea adolescenţilor îşi petrec timpul pe mai multe reţele de socializare. Dar printre cei 22% dintre cei care folosesc doar un site, 66% aleg Facebook, 13% folosesc Google+, 13% Instagram şi 3% Snapchat.

  Baieţii au mai multe şanse decât fetele să spună că vizitează Facebook mai des (45% dintre baieţi vs. 36% dintre fete). Fetele intervievate au tins mai degrabă decât băieţii să spună acelaşi lucru despre Instagram şi Tumblr.

  Adolescenţii cu vârste de la 15 la 17 au mai multe şanse decât cei cu vârste cuprinse între 13 şi 14 ani arată spre Facebook ca spre cel mai utilizat site. 44% dintre adolescenţi sunt mai mari vs. cei 35% dintre adolescenţii mai tineri).

  Adolescenţii mai tineri au fost mai dornici de Instagram decât au fost adolescenţii în vârsta. Aceasta este încă o veste bună pentru Facebook, deoarece compania a plătit un milion de dolari pentru a obţine Instagram în 2012.

  Sursa

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.