More

  3 cicluri de somn şi beneficiile acestora asupra creierului

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Iubim un pui e somn bun, chiar dacă ne răpeşte o mică parte din timpul pe care îl avem la dispoziţie. 

  Ceea ce este cel mai important, este că, un pui de somn, în funcţie de durata sa, aduce anumite beneficii creierului.

  Mai mult decât atât, dacă ştii cum şi când să dormi, reuşeşti să ai cele mai bune rezultate ale stării tale de sănătate. Nu este de mirare că medicii recomandă pe lângă un tratament medicamentos şi repaus total, plus mult somn.

  Dacă tragi un pui de somn de 10-20 de minute, reuşeşti să-ţi stimulezi vigilenţa. Este destul de greu să tragi un pui de somn dacă eşti la muncă, dar dacă ai şansa să te retragi pentru 10-20 de minute într-o încăpere pentru a dormi, nu trece cu vederea acest aspect.

  Dacă vrei să-ţi îmbunătăţeşti memoria, încearcă să dormi pentru o oră. Un astfel de somn te ajută să îţi aminteşti totul, de la locuri la feţe. Singurul inconvenient al unui somn de o oră este că te poate lăsa cu o ameţeală după ce te trezeşti.

  Un ciclu complet de somn are 90 de minute şi ajută la îmbunătăţirea memoriei procedurale şi creativităţii. Cei mai mulţi artişti iau în calcul somnul de 90 de minute.

  Dacă vrei să eviţi un somn profund, stai jos în poziţie verticală. Dacă începi să visezi în timpul puiului de somn, acesta poate fi un indiciu că nu dormi suficient. Oferă-ţi 8 ore de somn pe noapte, iar în cazul în care ai sub 20 de ani, ia în considerare mai multe ore de somn.

  Sara Mednick, profesor asistent de psihologie la Universitatea din California, Riverside, a declarat că cel mai folositor somn este cel de care are nevoie fiecare în parte.

  » Pentru un impuls rapid, ea recomandă un pui de somn de 10-20 de minute.
  » Pentru îmbunătăţirea memoriei cognitive, însă, un pui se somn de 60 de minute, poate fi tot ce ai nevoie, dezavantajul fiind faptul că vei fi morocănos la trezire.
  » În cele din urmă, un pui de somn de 90 de minute se va transforma cel mai probabil într-un ciclu complet de somn, care ajută creativitatea, latura emoţională şi memoria procedurală.

  Sursa

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.