More

  Un bărbat de 256 de ani dezvăluie secretul longevităţii sale

  Care este cea mai vârstnică persoană care a trăit vreodată? Faceţi cunoştinţă cu Li Ching Yuen.

  Bărbatul a trăit până la incredibila vârstă de 256 de ani. Şi nu, nu este un mit sau o poveste science fiction.

  Potrivit unui articol al New York Times din 1930, Wu Chung-chieh, profesor la Universitatea Chengdu, a descoperit înregistrări ale guvernului imperial chinez din 1827 în care Li Ching-Yuen era felicitat pentru împlinirea vârstei de 150 de ani, iar în alte documente din 1877 era felicitat pentru împlinirea a 200 de ani.

  În 1928, un corespondent New York Times a scris că mulţi dintre bătrânii din preajma lui Li au afirmat că până şi bunicii lor l-au cunoscut când erau cavaleri şi că la acel moment era un bărbat în toată firea.

  Li Ching Yuen a început relatările despre cariera sa cu plantele de la vârsta de 10 ani, pe când aduna plante din lanţuri muntoase şi a aflat puterea lor pentru longevitate. Pentru aproximativ 40 de ani, acesta a supravieţuit cu o dietă pe plante, cum ar fi Lingyhi, Goji Berry, ginseng sălbatic, wu, gotu kola şi vin de orez.

  În 1749, la vârsta de 71 de ani,el s-a alăturat armatei chineze ca profesor de arte marţiale. Li a fost declarat a fi o figură iubită în comunitatea sa, acesta căsătorindu-se de 23 de ori şi devenind tată a peste 200 de copii.

  Potrivit poveştilor din provincia în care a trăit, Li a fost capabil să citească şi să scrie de mic copil, iar de la vârsta de 10 ani a călătorit în Kansu, Shansi, Tibet, Annam, Siam şi Manciuria pentru a colecta ierburi. Pentru prima sută de ani, acesta a continuat cu această ocupaţie, apoi a trecut la vânzarea ierburilor adunate de alţii. A vândut Lingzhi, Goji Berry, ginseng sălbatic, shou wu şi gotu kola împreună cu alte plante din China şi a trăit pe o dietă din aceste plante şi vin de orez.

  Potrivit unuia dintre discipolii săi, acesta s-ar fi întâlnit la un moment dat cu un bărbat în vârstă de 500 de ani, care l-a învăţat exerciţii de qigung şi i-a făcut recomandări dietetice care să-l ajute să-şi extindă durata de viaţă până la proporţii supraomeneşti.

  Pe patul de moarte, Li a spus o vorbă celebră: ” Am făcut tot ce am avut de făcut în această lume”. Este interesant de observat că în Occident, suntem de multe ori învăţaţi să credem că îmbătrânirea este ceva care trebuie „bătut” cu dispozitive infraroşu de înaltă tehnologie şi cu tot felul de medicamente.

  Sursa

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  12,897AbonațiAbonați-vă

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here