0

SHARES

Caracteristici de design care definesc pasiunea Apple pentru detalii

Mădălina Gănescu
- 14.04.2015, 15:20 în Aplicaţii

Produsele Apple au fost întotdeauna cunoscute pentru calitatea designului lor şi atenţia la detalii.

Multe dintre aceste detalii trec neobservate de majoritatea utilizatorilor apple, sau sunt de folos pentru o mână de oameni care foloseşte produsele.

Unele caracteristici sunt folositoare, în vreme ce altele sunt pur şi simplu decorative, dar Apple le-a inclus oricum.

Iată cele mai bune dintre micile caracteristici de design folosite de Apple:

» O lumină de noapte care „respiră”
Apple are un brevet care datează din 2002 pentru „Starea de respiraţie a Indicatorului cu LED”. Brevetul descrie un „efect intermitent al indicatorului sleep-mode care imită ritmul de respiraţie care este psihologic atrăgător”.

» Un ventilator inteligent care ascultă
Când foloseşti funcţia de dictare după voce pe laptopurile noi Mac, Apple încetineşte automat viteza ventilatorului intern pentru a-ţi auzi mai bine vocea.

» Urmăreşti cursul luminii pe parcursul călătoriei pe Maps
Dacă selectezi vederea prin satelit în aplicaţia Apple Maps şi dai zoom destul de departe, vei vedea lumina soarelui cum se mişcă în timp real pe Pământ.

» Caps Lock inteligent
Pe fiecare MacBookAir, dar şi pe toate MacBook Pro-urile, dacă apeşi „Caps Lock”, nu se întâmplă nimic. Pentru a preveni o schimbare a intrărilor pe tastatură, Apple activează Caps Lock doar dacă ţii tasta apasată puţin mai mult timp.

» Jumătate din catarg
Apple obişnuia să aibă o pictogramă semn de carte în formă de măr sau „favicon” pentru salvarea site-urilor preferate. Înainte de a elimina iconita din versiunile ulterioare de Safari, s-a folosit doar jumătate de pictogramă la aniversarea morţii lui Steve Jobs, simbolizând jumătate din catarg în amintirea lui.

» Magneţi ascunşi
Înainte ca Apple ă integreze camerele sale iSight în iMac, iMac-urile mai învârstă aveau un magnet acuns în partea centrală de sus a ramei. Acest magnet ancora perfect iSight deasupra computerului.

» Lumina care te ghidează
După ce oamenii s-au obişnuit să utilizeze butonul de deblocare, Apple a eliminat săgeata de pe şina de ghidare. În timp ce noua versiune este mult mai minimalistă, Apple încă îşi ghidează noii utilizatori în ceea ce priveşte mişcarea de la stânga la dreapta, prin strălucirea textului de la stânga la dreapta.

» Înalta fidelitate audio ascunsă
Pentru profesioniştii audio şi video, folosind adaptoare optice, Apple a integrat o ieşirea de fidelizare Toslink. În momentul în care conectezi un adaptor optic, MacBook Pro comută automat la TOSLINK, care să permită o mai mare fidelitate, sunet high-definition.

» Modul „Nu Deranjaţi”
Când porniţi modul „Nu Deranjaţi”, o semilună mică apare în partea de sus a ecranului. Nu foarte ipresionantă, dar vei observa că atunci când o porneşti sau o opreşti, vei vedea o mică eclipsă care se întâmplă chiar în faţa ochilor tăi.

» Saltul la volum şi luminozitate
Data viitoare când reglezi luminozitatea sau volumul pe iPhone folosind centrul de control, scrie mai repede pe taste şi opreşte-te brusc, iar astfel fel observa că acestea continuă să se mişte şi atunci când degetele se opresc.

» O singură ridicare de deget pentru deschidere
Apple a conceput laptopurile astfel încât să fie deschise cu un singur deget, datorită scobiturii speciale de pe buza din faţă.

» Butonul „Store”
La redarea unei melodii în aplicaţia de muzică de pe iPhone, obişnuia să fie periculos să ieşi înapoi prin intermediul butoanelor de meniu. Plecând de la „Now Playing” la „Artists” de multe ori era condus accidental la butonul „Store” te scoate din iTunes.
Acum, Apple previne iTunes de la deschiderea de la o singură apăsare pe „Store” când cineva umblă prin meniu.

» Reflecţii virtuale
În iOS 6, Apple a inclus refleţii virtuale, care a făcut ca butoanele de volum şi glisoarele de luminozitate să se schimbe subtil în timp ce este înclinat telefonul, aşa cumar fi în lumina reală a soarelui.

» Organizarea amprentelor
Dacă vrei să adaugi sau să ştergi o amprentă din telefon , Apple face mai uşor de identificat amprenta salvată prin scoaterea şi plasarea sa pe butonul HOME.

» Deblocarea aplicaţiei Camerei
În iOS 7, Apple îţi permite să târâi iconiţa camerei foto de jos în sus pentru a debloca şi deschide aplicaţia camerei.

Sursa

YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!
COMENTARII

Comentarii

comentarii

 
YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!