Aplicaţia care te poate salva de la moarte

Mădălina Gănescu
- 14.04.2015, 14:26 în Aplicaţii
0

SHARES

Luna trecută, o aplicaţie pentru smartphone a scăpat un om de la moarte.
Pe 25 martie, un bărbat de 63 de ani pe nume Farid Rashti, a căzut pe tren în Sunnyvale, Calif., în timp ce juca fotbal.

Avusese un infarct. Colegii de jos au sunat la ambulanţă şi au aşteptat să apară echipajul profesionist.

Din fericire pentru Rashti, un bărbat pe nume Walter Huber a venit în fugă la faţa locului şi l-a salvat pe acesta de la moarte. Huber a primit o notificare pe telefon cu privire la starea lui Rashti.

Aplicaţia care l-a avertizat pe Huber cu privire la starea lui Rashti se numeste PulsePoint.

Aplicaţia PulsePoint a fost creată de o organizaţie non-profit cu speranţa de a-i mobiliza pe cei instruiţi în resuscitară cardiopulmonară să salveze vieţi. De fiecare dată când este apelat serviciul de ambulanţă cu privire la un caz de infarct, deţinătorii aplicaţiei aflaţi în raza incidentului sunt informaţi, de asemenea, în speranţa că vor putea ajunge primii la faţa locului.

Shannon Smith de la PulsePoint a declarat pentru Business Insider că ideea este să măreşti lanţul de supravieţuire. Anul trecut, aplicaţia a fost, de asemenea, capabilă să salveze un bebeluş care avea nevoie de o resuscitare cardiopulmonară.

Smith a explicat că ideea a venit de la un fost şef de la pompieri din San Ramon, California, care nu a reuşit să salveze o dată un om care a suferit un infarc şi se afla la doar câţiva metri distanţă de el. Acesta a realizat că dacă ar fi primit o alertă că acel om se află în apropiere, ar fi fost capabil să îi salveze viaţa.

Astfel, şeful pompierilor a lucrat cu cercetătorii de la Northern Kentucky University pentru a construi aplicaţia.

Acum, PulsePoint se află în peste 1.100 de comunităţi din America de Nord, a fost activată de 4.400 de ori, cu peste 12.000 de răspunsuri ale celor instruiţi pentru resuscitare cardiopulmonară, potrivit celor precizate de Smith.

Abonează-te la YouTube Noobz | Urmărește-ne pe Instagram | Dă like la Facebook Noobz
YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!
 
COMENTARII

Comentarii

comentarii

YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!