More

  Google sprijină Windows XP pe tot parcursul 2015

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Google a dezvăluit că va continua să sprijine Windows XP de-a lungul anului 2015 prin intemediul actualizărilor Chrome.

  Sistemul de operare desfiinţat, care deţine încă 16,94% din piaţa modială, conform cifrelor publicate în martie, nu mai este actualizat pentru problemele de securitate de Microsoft după ce OS a atins finalul vieţii pe 8 aprilie 2014.

  Totuşi, Google a intervenit, inversând planurile anunţate în 2013, pentru a abandona sprijinul pentru XP din această lună.

  Google Chrome va continua să funcţioneze bine până la sfârşitul anului 2015, ceea ce va micşora riscul ca orice programe ciudate care rulează prin browser să apară.

  Mark Larson, director de imagine la Google Chrome, a explicat foarte scurt motivul acestei schimbări, spunând: „Noi ştim că nu toată lumea poate trece cu uşurinţă la un sistem de operare mai nou. Milioane de oameni încă mai utilizează computere cu XP zi de zi. Ne dorim ca acei oameni să aibă posibilitatea de a utiliza un browser care nu este scos din uz şi să fie cât mai sigur posibil, pe un sistem de operare neacceptat.”

  S-ar putea dovedi a fi o mişcare vicleană pentru Google, deoarece oferă o opţiune mai sigură pentru oameni blocaţi într-un mediu XP decât o versiune care este ieşită din uz şi negarantată a Microsoft Internet Explorer.

  Între timp, Mozilla, browser-ul companiei Firefox, continuă să sprijine în tăcere Windows XP fără nicio dată limită.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.