More

  Sfera de sticlă care poate revoluţiona energia solară

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Când te gandesti la energia solară, îţi imaginezi, probabil, panouri solare mici pe acoperişul caselor și al întreprinderilor sau rețele vaste în deșert. 

  Arhitectul german André Broessel, din Rawlemon, are o idee diferită. El a inventat o sferă de urmărire a soarelui.

  Acesta se concentrează atât pe lumina soarelui, cât și pe lumina lunii până la 10.000 de ori! Asta face energie solară cu 35% mai eficientă decât panoul convențional.

  Cea mai recentă invenție a lui André Broessel arată ca ceva dintr-un film cu supereroi. Dar, în realitate, este doar un generator de energie solară şi nimic altceva.

  Invenția lui Broessel este mult mai mult decât pare, totuși. Un raport recent în Fast Company, spune că arhitectul german promovează sistemul său ca fiind de 35 la sută mai eficient decât un panou standard, funcţionând şi mai eficient atunci când este combinat cu un instrument pentru urmărirea soarelui.

  1

  Acest lucru este revoluționar pentru un câmp de energie care a început deja să domine toate celelalte.

  „În ultimii 40 de ani am încercat să captez această energie cu panouri fotovoltaice”, spune Broessel în campania sa Indiegogo pentru Rawlemon. „Dar Pământul se mișcă în jurul soarelui, iar panoul fix pierde din eficiența acestuia.”

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.