More

  Dispozitivul minuscul care îţi permite să creezi şi să te joci propriile jocuri

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Se strâng fonduri pentru un nou dispozitiv de jocuri prin Kickstarter, în speranţa de a aduce un pic de divertisment şi educaţie maselor. 

  Este vorba despre cea mai recentă versiune a Arduboy, pe care Kevin Bates a prezentat-o anul trecut alături de o versiune în miniatură a „Tetris”.

  Noul proiect Kickstarter îşi propune să strângă 25.000 de dolari pentru a produce o nouă versiune a Arduboy care le va permite oamenilor să joace jocuri de 8 biţi şi chiar să le joace pe ale lor.

  Dacă va fi finanţat Kickstarter, Arduboy este aşteptat să fie lansat în luna octombrie. Unitatea va costa 29 de dolari pentru primele 1000 de persoane, iar pentru celelalte 39 de dolari.

  Între dispozitivele dedicate, cum ar fi Nintendo 3DS şi Candy Crush pe care le găsim pe smartphone-uri, lumea este, de fapt, plină de jocuri video portabile, dar lecţiile de programare sunt o altă poveste.

  Preşedintele Barack Obama a scris prima sa linie de cod anul trecut şi organizaţii precum Code.org încearcă să aducă educaţia informatică mai aproape de tineri.

  Cu toate acestea, provocările practice încă există. Code.org spune că cele mai multe şcoli nu oferă cursuri de programare pe calculator şi puţini studenţi excelează în informatică în ultimii ani.

  Din punct de vedere realist, Arduboy nu poate rezolva aceste probleme, dar creatorul său crede cu tărie că acesta poate face diferenţa pentru cei care îl utilizează.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.