More

  Facebook a început găzduirea „articolelor instant” ale publicaţiilor

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  După foarte multe speculaţii, Facebook a lansat „Articolele Instant” (Instant Articles), un proiect prin care publicaţiile online pot publica conţinutul direct pe reţeaua de socializare.

  În acest fel, utilizatorii nu sunt nevoiţi să iasă din aplicaţia de Facebook şi să aştepte ca pagina web să se încarce. Articolele Instant îşi fac debutul astăzi, cu conţinut de la The New York Times, BuzzFeed, National Geographic şi alte şase publicaţii, care vor fi vizibile la nivel global de pe dispozitivele iOS.

  Cu toate acestea, publicaţiile se tem că Facebook va păstra toate datele, iar acestea vor fi împărtăşite unor terţi. În interiorul acestor articole vor apărea reclame servite de ei, de pe urma cărora publicaţiile vor păstra toţi banii, iar în cazul reclamelor servite de Facebook, compania va păstra tariful standard de 30 de procente din încasări.

  Citeşte şi Facebook vrea să renunţi DEFINITIV la Google! Schimbarea care va afecta pe toată lumea!

  Articolele Instant nu vor avea prioritate sau vor avea un tratament preferenţial din partea Facebook, dar dacă utilizatorii dau like, share sau comentează la astfel de articole, acestea vor apărea mai des în feed-ul tău, fiind marcat drept conţinut popular.

  Dincolo de faptul că acest tip de conţinut se încarcă mai repede, Facebook va folosi codul HTML şi RSS-uri pentru a afişa articolele într-un format care să semene cu pagina publicaţiei căruia îi aparţine Articolul Instant.

  Dar asta nu este tot. Facebook oferă posibilitatea încorporării unui conţinut scalabil, cum ar fi poze care pot fi mărite, hărţi cu descriere audio, cât şi „video-uri ambientale” de context.

  Dacă testul acestor Articole Instant va trece de rigurozitatea utilizatorilor şi vor fi primite cu braţele deschise, Facebook speră ca tot mai multe publicaţii să apeleze la acest mod de distribuire al conţinutului, care, spun ei, este mult mai rapid.

  După cum spuneam, acesta este una dintre numeroasele demersuri pe care Facebook le întreprinde în scopul de a detrona Google de pe primul loc al serviciilor de livrare a reclamelor.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.