Ultra HD Blu-ray, alternativa la streamingul 4K

Cristian Gănescu
- 13.05.2015, 13:19 în Aplicaţii
0

SHARES

Am scris într-un articol anterior că înregistrările video 4K întâmpină noi taxe şi incertitudiniÎn negura războiului, atunci când doi se bat, iese un al treilea cu o alternativă: discurile Ultra HD Blu-ray.

Blu-ray Disc Association (BDA) a anunţat finalizarea dezvoltării unui format Ultra HD Blu-ray. Acest format oferă support pentru rezoluţii 4k de până la 3840×2160 pixeli, mărind plaja de culori pentru filme şi show-urile de televiziune.

Acest format permite, în acelaşi timp, şi livrarea unui conţinut dinamic de înaltă calitate (HDR) şi o rată a cadrelor de până la 60 fps. Licenţierea pentru acest format va începe în această vară, în vreme ce consumatorul final va putea cumpăra playere Utra HD Blu-ray la finalul anului 2015.

Blu-ray Disc Association este cel mai în măsură să convingă asupra faptului că suporturile fizice nu au cum să fie eliminate total de către suporturile digitale, iar aici trebuie să recunosc că toate jocurile pe care le cumpăr, le cumpăr în format fizic. Să am disc şi cărticele, că altfel ne supăram.

Un plus este şi faptul că formatul Ultra HD Blu-ray are support pentru alte formate audio „object-based” şi „digital bridge”, care permit consumatorilor să vizualizeze de pe diferite dispozitive.

După cum şi era de aşteptat, rezoluţia mai mare cere un spaţiu mai mare de stocare. Disc-urile UHD Blu-ray au o capacitate de până la 66GB pentru cele cu două straturi, respectiv până la 100GB pentru cele cu trei straturi.

Este un spaţiu care nu poate fi umplut atât de uşor, iar înregistrările 4k nu sunt atât de frecvente. Acum, cu lansarea acestui format, este posibil să vedem un „boom” în industria filmelor pentru formatul 4k, mai ales acum, când consumatorii sunt nemulţumiţi de faptul că au televizoare 4k, dar nu au conţinut pe care să îl vizualizeze.

Abonează-te la YouTube Noobz | Urmărește-ne pe Instagram | Dă like la Facebook Noobz
YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!
 
COMENTARII

Comentarii

comentarii

YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!