More

  Aplicaţia care îi ajută pe surzi să comunice mai uşor

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Un tânăr din Polonia a decis să îşi transforme pasiunea pentru hip-hop într-o reală afacere, care ajută surzii să comunice mai uşor între ei. 

  Ca mulţi alţi tineri de vârsta lui, Mateusz Mach iubeşte hip-hop-ul. „Este ceva cu care mă identific”, precizează acesta.  Tânărul a decis să transforme pasiunea sa pentru hip-hop într-o afacere cu aplicaţii.

  După 6 luni de muncă, Mach a lansat Five, o aplicaţie cu mesaje pentru Android, iPhone şi Apple Watch care îţi permite ţie şi prietenilor tăi să vă faceţi reciproc semne personalizate cu mâna, aşa cum fac rapperii.

  Această aplicaţie se presupune că trebuie să fie rapidă, uşor de utilizat şi mai presus de toate, distractivă.

  Mach spune că prietenii săi utilizează aplicaţia pentru a se anunţa reciproc cât de departe sunt unii de ceilalţi, folosind o anumită traducere pentru fiecare semn cu mâna. Poţi trimite chiar şi pe Facebook Messenger acest tip de semne.

  „Este mai rapid decât scrisul”, spune Mach.

  Mach împreună cu o echipă de programatori angajaţi pe bază de contract, au petrecut ultimele şase luni lucrând la Five, cu ajutorul unei sponsorizări din partea unui investitor pentru care Mach a mai lucrat înainte.

  Aplicaţia pe care a creat-o înainte de Five, Sagerpark.pl, care este inactivă în prezent, a fost utilizată de 10.000 de utilizatori, potrivit celor spuse de Mach.

  Actuala aplicaţie, deşi pare prostească, este cu adevărat folositoare, potrivit feedback-ului primit de Mach de la utilizatori. Pe Apple Watch, dacă utilizezi semnalele cu mâna, ţi se permite să transmiţi mai multe lucruri fără ca cel cu care interacţionezi fie nevoit să ghicească ceea ce spui.

  Un lucru mai important, această aplicaţie este un motor ideal pentru comunicare în Limbajul Internaţional prin Semne (ISL). Mach spune că a auzit de la utilizatorii surzi care folosesc aplicaţia că acest mod de comunicare este mult mai rapid şi mai uşor de înţeles pentru ei.

  În prezent, Mach îşi împarte timpul între munca pentru Five şi studiile pentru Bacalaureatul Internaţional (IB), declarând pentru Business Insider că petrece timp până noaptea târziu pentru a face ce are de făcut.

  În viitor, Mach îşi propune să lanseze Five şi se pregăteşte să arate aplicaţia clienţilor şi investitorilor la Bitspiration Festival care va avea loc în Varşovia, Polonia.

  Acesta spune că îşi doreşte o carieră în tehnologie şi, cu siguranţă, nu s-ar supăra dacă Five va fi motorul care îl va duce acolo.

  „Acest lucru ar putea fi tare”, spune Mach. „Dacă aş putea câştiga bani.”

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.