More

  Piaţa globală a smartphone-urilor va întâmpina probleme în 2015

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Creşterea vânzărilor la nivel global a dispozitivelor smartphone se va încetini în anul 2015.

  Motivul acestui ritm este cauzat de saturaţia pieţei din China. Nu este o noutate sau ceva care a luat piaţa prin surprindere.

  Firma IDC, care a realizat această analiză, spune că livrările la nivel global ale dispozitivelor smartphone vor creşte cu un procent de numai 11,3 în anul 2015, în scădere cu 27,6 procente faţă de anul anterior.

  Citeşte şi Phablet-urile câştigă teren în faţa smartphone-urilor clasice

  Acest trend este atribuit, în mare parte, pieţei din China, care a atins nivelul de saturaţie, a cărei creştere din anul 2015, de numai 2,5 procente, va fi mai scăzută decât cea de pe piaţa mondială.

  Piaţa din China va avea un impact asupra expansiunii Android. Platforma dezvoltată de Google se aşteaptă la o creştere de numai 8,5 procente în anul 2015.

  Aceste cifre sunt în concordanţă cu raportul publicat de IDC, unde se anticipează o creştere la nivel mondial de 11,8 procente.

  previziune

  Piaţa din China este cea mai mare piaţă din lume, pe segmentul smartphone. În luna aprilie 2015, au existat raporte potrivit cărora livrările dispozitivelor au scăzut pentru prima oară în 9 ani.

  Citeşte şi Google lucrează cu Huawei şi LG pentru două noi dispozitive Nexus

  Livrările înregistrate în primul trimestru al anului 2015 au fost de 98,8 milioane de unităţi, în scădere cu 4 procente, de la an la an, respectiv 8 procente faţă de trimestrul anterior.

  China este, încă, percepută ca o piaţă emergentă, cu toate că se comportă mai mult ca o piaţă matură, cum este SUA, Marea Britanie, Australia sau Japonia.

  Analiştii IDC anunţă că vom asista la o schimbare a strategiei pentru piaţa din China. Producătorii vor trebui să convingă clienţii să achiziţioneze un dispozitiv mai nou, cu specificaţii tehnice mai bune, ceea ce este mai greu decât convingerea unui client care cumpără un dispozitiv pentru prima dată.

  Citeşte şi Samsung Galaxy A8 dispozitiv mid-range cu tehnologie de top

  În vreme ce piaţa din China a ajuns la saturaţie, iar acest lucru va infuienţa volumul vânzărilor la nivel mondial, există pieţe care vor cunoaşte o creştere semnificativă. 

  Pieţele care vor înregistra o creştere mare a volumului de vânzări de la an la an sunt India, Indonezia, Orientul Mijlociu şi Africa de sud.

  America Latină este o piaţă cu potenţial ridicat, dar situaţia economică variază de la o ţară la alta şi se modifică foarte repede. Brazilia a început să înregistreze o creştere lentă, dar constantă, care se aliniază la creşterea mondială.

  Firma IDC spune că aceste pieţe vor ajuta la atingerea unui volum de livrări de 1,9 miliarde de unităţi, până în anul 2019.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.