Scanarea oculară, posibilă acum de la doar 12 m distanţă | NOOBZ.RO

Scanarea oculară, posibilă acum de la doar 12 m distanţă

Cristian Gănescu
- 28.05.2015, 12:29 în Aplicaţii
0

SHARES

Scanarea oculară este deja o tehnologie utilizată atât în mediul privat, cât şi în mediul public, chiar dacă mulţi dintre noi nu sunt de acord cu această tehnică de monitorizare.

Tot acest concept de monitorizare non-stop este cât se poate de infricoşătoare, dar este şi foarte reală. Tot mai multe organizaţii utilizează informaţii biometrice, cu ajutorul c[rora strâng date despre persoanele monitorizate.

Citeşte şi 5 tehnologii futuriste care forţează limitele inovaţiei umane

Tehnologiile care utilizazeză scanarea amprentelor sunt tot mai utilizateprezente în funcţiile gadgeturilor din zilele noastre, cum sunt smartphone-urile şi tabletele. Dispozitivele sdevin ţinete tot mai grele, pentru hoţi, datorită acestor sisteme de protejare a datelor.

În ultima vreme, în rândul tot mai multor untilizatori, s-a declanşat o nelinişte la anunţul cercetătorilor de la Universitatea Carnegie Mellon, care au înregistrat progrese semnificative în materie de colectare a datelor biometrice. Sistemul dezvoltat de aceştia poate scana irisul şi identifica persoana scanată, de la o distanţă de 12 metri.

Citeşte şi 7 gadgeturi care fac viaţa de părinte mai uşoară

Desigur, această tehnologie ajută procesarea într-o manieră mai eficietă, a persoanelor, la diferite puncte de control al securităţii. Metode „învechite” de identificare a persoanelor, cum sunt cartelele de acces sau parolele, pot fi înlocuite de aceste sisteme „actuale„.

Singurul obstacol, pe care această tehnologie îl întâmpină, este faptul că majoritatea indivizilor nu doresc monitorizarea şi stoarea datelor personale, mai ales informaţiile de tip biometric – fără motive justificate.

Sporirea ariei de acţiune la 12 metri este o inovaţie, dar, din păcate, este întâmpintă cu o oarecare doză de scepticism, acest tip de tehnologie dorindu-se a fi folosită cu grijă.

Citeşte şi 5 gadgeturi ingenioase pe care să le faci cadou

Sociologii sugerează adoptarea acestei tehnologii de monitorizare numai după ce şi alte tipuri de tehnologii, care colectează informaţii biometrice, cu scopul de a fi acceptate de publicul larg.

În Romania există companii acre utilizează tehnologii de colactare a datelor biometrice, dar rămâne o tehnologie cu care nu ne întâlnim zi de zi.

Abonează-te la YouTube Noobz | Urmărește-ne pe Instagram | Dă like la Facebook Noobz
YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!
 
COMENTARII

Comentarii

comentarii

YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!