More

  Controlează laptopul numai cu privirea: „Eye Tracking” vine pe laptopurile MSI

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Conceptul MSI GT72 are tehnologia „eye-tracking” dezvoltată de Tobii EyeX, care permite interacţiunea utilizatorului cu laptopul, numai prin intermediul miscării ochilor.

  Ideea de a controla un dispozitiv numai cu privirea este cât se poate de reală. Acest concept a fost prezentat şi testat la Computex.

  Citeşte şi Lenovo lansează o nouă gamă de laptopuri

  Tot ce trebuie să faci este o configurare rapidă, sincronizarea mişcării ochilor cu dispozitivul şi totul este pregătit.

  Sistemul de urmărire a mişcării ochilor se face prin trei senzori cu infraroşu, localizaţi imediat sub monitor. În demonstraţia de la Computex a putut fi jucat Assassin’s Creed. Numai prin simpla rotire a ochilor, perspectiva este schimbată. Desigr, pentru a te mişca şi pentru a efectua lucruri mai complexe, sunt necesare mouse-ul şi tastatura, dar este, în mod sigur, un pas înainte.

  Citeşte şi Acer lansează cel mai subțire laptop cu ecran detașabil de pe piață

  Pentru a face o demonstraţie amplă, MSI a utilizat un joc în care, pentru a obţine punctaj, trebuie să priveşti anumite obiecte de pe monitor. Din păcate, dacă nu este calibrarea bine realizată, tehnologia de urmărire a privirii nu este foarte precisă.

  Este posibil ca, pe viitor, mai multe jocuri să beneficieze de această tehnologie de control. Jocuri precum Dota 2 sau Starcraft 2, care solicită multă mişcare pe hartă, ar putea deveni mult mai uşor de controlat, iar utilizatorul se poate concentra asupra mouse-ului şi a tastaturii pentru controlul unităţilor.

  Citeşte şi Laptopul Lenovo LaVie Z de 13 inch este de acum disponibil

  Pe lângă jocuri, MSI a mai făcut o demonstraţie cu deblocarea Windows, care presupune să te uiţi la trei obiecte de pe ecran, iar acesta te la loga direct.

  MSI va lansa produsul după Computex. Produsul va suporta câteva modificări de design. MSI nu a dezvăluit alte detalii despre disponibilitate şi preţ, dar, cel mai probabil, nu va fi ieftin.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here