More

  Selfie stick-ul îi va lăsa fără loc de muncă pe cameramani

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Sky News a instaurat, de curând, un nou trend care ar putea să îi lase fără loc de muncă pe mulţi cameramani din televiziune.

  Managerul Sky News, Greg Byrnes a declarat că dispozitivele costă aproximativ 1000 de dolari bucata şi oferă televiziunii rapiditate, fiabilitate şi viteză, iar dimensiunile compacte le permit reporterilor să transmită indiferent de situaţie.

  „În general, reporterii din teritoriu trebuie să se deplaseze de la un eveniment la altul şi să îşi instaleze de fiecare dată aparatura”, spune Byrnes. „Cu selfie stick-ul vom fi absolut în mijlocul tuturor lucrurilor”, a mai adăugat acesta.

  Citeşte şi: Drona Origami, miniatura unui gadget popular

  Sky, care este renumit pentru difuzarea ştirilor rapid, cu un cost redus, a achiziţionat deja selfie stick-uri pentru 12 reporteri şi doreşte să folosească această tehnologie cât mai mult.

  Jurnalistul Lauren Dickson spune că dispozitivul „ne oferă posibilitatea de a arăta telespectatorilor exact ceea ce vedem pe teren”.

  Cameron Pret a fost primul jurnalist de la Sky care a utilizat SmartGrip săptămâna aceasta, iar televiziunea va putea de acum să transmită imagini care multă vreme nu au putut fi transmise.

  Citeşte şi: 5 gadgeturi ingenioase pe care să le faci cadou

  „Ai nevoie de doar câteva secunde pentru a stabiliza camera şi pentru a obţine imagini pe care să le transmiţi în direct”, spune Price.

  Byrnes spune că, deoarece dispozitivele sunt atât de mici, reporterii vor putea să transporte mai mult de unul, iar acolo unde este nevoie pot fi transmise mai multe imagini.

  „Ne place să ne gândim la noi înşine ca fiind în fruntea noilor tehnologii”, adaugă Byrnes. „În momentul de faţă, reporterii noştri ajung la eveniment, trag camera de mărimea unui laptop afară, se conectează la un semnal de bandă largă şi transmit live.”

  Citeşte şi: 10 gadgeturi de bucătărie pe care TREBUIE să le ai

  Byrnes spune că pentru a îmbunătăţi conexiunea, poţi include mai multe cartele SIM datorită capacităţii băţului.

  Aşadar, ne putem aştepta la numeroase schimbări în ceea ce priveşte televiziunea în lume şi implicit în România. În prezent, transmisiunile live din România lasă de dorit în multe situaţii, întrucât încă se mai fac pe Skype sau prin rucsac, iar semnalul nu este de cea mai bună calitate de fiecare dată.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.