More

  Tehnologia medicală dezvoltată pentru astronauţi a ajuns în România

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Este vorba despre un aparat dezvoltat pe baza cunoștințelor medicale obținute în urma călătoriilor în spațiu.

  Acesta poate fi folosit în numeroase afecțiuni de circulație sangvină, gimnastica pasivă a vaselor de sânge, programe de recuperare a sportivilor, edeme post-operatorii, dar și probleme de estetică (de exemplu celulită).

  Principiul său de funcționare se bazează pe alternarea unei presiuni normale cu una negativă (Vacuum), aplicată în jumătatea inferioară a corpului. Ca urmare, are loc dilatarea capilarelor, formarea de capilare noi, precum și îmbunătățirea fluxului sangvin la periferie și musculatură (microperfuzie). De asemenea, efectul de stimulare are loc atât la nivelul circulației arteriale, cât și asupra circulației venoase.

  Citeşte şi: STUDIU: Efectele evoluţiei tehnologiei mobile asupra comunicării interpersonale

  “Avem acum acces în România la o tehnologie dezvoltată la cel mai înalt grad de profesionalism. VACUMED are un  spectru larg de aplicabilitate, fiind indicat în numeroase tipuri de afecțiuni, printre care: insuficiența venoasă cronică și sindrom posttrombotic, edeme limfatice, scleroza arterială periferică (stadiile 1,2,3), edeme posttraumatice sau postoperative, picior diabetic, precum și în gimnastica pasivă a vaselor de sânge. În plus, aparatul poate fi folosit cu succes și în programe de rezolvare a unor probleme de estetică, deoarece contribuie la netezirea țesuturilor, combătând astfel celulita.

  Performanțele acestui aparat conduc firesc și spre recomandarea integrării lui în programe de medicină sportivă, de regenerare rapidă a sportivilor.”, explică Paul Sittner, specialist în recuperare medicală ortopedică și sportivă.

  Citeşte şi: Codul PIN se reinventează pentru noile generaţii

  În lipsa gravitației, astronauții acuză complicații circulatorii cauzate de lipsa “mecanismului de pompă” asigurat de musculatură, care stimulează fluxul arterial în țesuturi și circulația venoasă. Soluția acestei probleme a fost dezvoltată la Institutul de Medicină Spațială a Societății Germane Aerospațiale din Köln și adaptată la acest aparat, pe baza procedurii folosite de NASA – “lower body negative pressure device” (aparat de presiune negativă pentru membrele inferioare).

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.